Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Žena ženě vlčicí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Hovořit nahlas o ženách v souvislosti s přátelstvím, se bojí i studie. Za zády rezignovaně slehnou rameny a skrz zuby zkroušeně šeptnou výsledek opakovaných testů: Přátelství mezi ženami neexistuje.

Článek

Přitom mít ve svém životě přátele, je životně důležité. S nimi je život hezčí, veselejší a rozhodně snazší. Je fajn, nezůstat sám na trable, které si bez ptaní vtrhnou do života, rozhostí se a neřeknou, na jak dlouho to asi tak vidí.

Jenže kde takové lidi do mokra za sucha vzít? Rozhlížíme se kolem sebe a srovnáváme s neporovnatelným, započatým v dávném dětství, kdy důvěra sice také byla křehká, ale opětovaná. Zpečetěná skutečnou kapkou krve a ve verších zvěčněná v památníčku s obrázkem pampelišky.

„Takovou kamarádku už niky nenajdu.“ Postesk, který je ve skutečnosti konstatováním a rozhodnutím nejít do toho znovu. Nad posledním vabankem s naší důvěrou se ještě nestačila vytvořit krusta.

„Na chlapy je stejně větší spolehnutí, víc si s nimi rozumím.“

Konstatování, jež zlidovělo chatrným základům navzdory. Muži s úlevným odmávnutím „to neřeš“ vzbuzují dojem nadlehčeného způsobu života, načež před ženskou potřebou vše podrobně a ze všech stran patřičně rozebrat, rychle vezmou roha. A v prachu nad jejich patami si velebí fakt, že i v jejich nekomplikovaném světě se pomlouvá, nedrží slovo, intrikuje a záchranné lano se pouští v tu nejmíň vhodnou chvíli – když na něm (zá) visí veškerá vložená důvěra.

Chci pro tebe to nejlepší

Bolavá současnost, kterou v sobě dusíme pod strojeným vše oukej úsměvem, je v ostrém rozporu s touhou se někomu konečně svěřit. Aniž by naše křehká důvěra prosvištěla nemilosrdným hracím automatem současnosti, jež na nikoho nebere ohledy. A na naivní minulost zvlášť.

Strach ukázat, že naše dokonalost je jen maskou, nás však odsoudí k samotě, která je navíc zbytečná. Člověk by neměl být na život sám. A je škoda nevyslat signál a dopředu předpokládat, co se děje v duši druhého člověka, co právě prožívá, čím prochází. Nebojme se udělat ten první krok, navázat spojení a všem bývalým zklamáním navzdory, dát přátelství novou šanci.

I tomu s vlčicí. Navzdory mylným předsudkům, které o nich panují, vlci jsou symbolem rodiny a přátelství a disponují četnými ušlechtilými vlastnostmi.

Můžu to jen potvrdit, pár krásných vlčic ve své životní smečce mám.

Ale přesvědčit se o tom na vlastní srst už musíte sami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz