Hlavní obsah
Umění a zábava

Krásná sekretářka Andrea z Kobry 11: S nahotou před kamerou neměla problém, věnuje se i astrologii

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 9EkieraM1, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Carina Wiese v roce 2016

Jméno herečky Cariny Wiese bude již zřejmě navždy spjato s postavou svědomité a korektní sekretářky Andrey, kterou ztvárnila v německém krimiseriálu Kobra 11. Její skalní fanoušci však ví, že neměla problém ani s natáčením lechtivých scén.

Článek

Německá herečka Carina Wiese (56 let) je u nás známá především jako představitelka pohledné sekretářky Andrey Schäfer v oblíbeném „nekonečném“ seriálu Kobra 11 z prostředí dálniční policie. Je nutno dodat, že talentovaná Carina rozhodně není herečkou jedné role. Ráda čelí novým výzvám, a proto se nevyhýbá ani natáčení odvážných scén. Zatímco před kamerou se herečka několikrát zcela odhalila, detaily ze svého soukromí naopak veřejně až na výjimky nesděluje.

Chtěla se věnovat výtvarnému umění a módě

Carina Nicolette Wiese přišla na svět 26. února 1968 v Drážďanech v tehdejší Německé demokratické republice. Od malička byla pohybově nadaná, krásně zpívala a bavilo ji kreslení. Není proto divu, že se již v dětství stala členkou divadelního souboru v nedaleké Pirně, se kterým několik let vystupovala. Když se ale rozhodovala, čemu se chce v životě profesně věnovat, zvolila si zpočátku úplně jiný směr než herectví.

Carina se totiž toužila stát kostýmní výtvarnicí, a proto nejprve absolvovala odbornou oděvní školu s maturitou a začala pracovat jako švadlena. Následně vystudovala v rámci večerního studia také malbu a grafiku na Akademii výtvarných umění v Drážďanech. Nakonec jí ale prkna, co znamenají svět, učarovala natolik, že se svých předchozích snů vzdala a v roce 1988 začala studovat herectví na Theaterhochschule Leipzig. Poté měla několik stálých angažmá v divadelních souborech v Berlíně, Lipsku a v rodných Drážďanech.

Seriál Kobra 11 jí změnil život

Během své dosavadní úspěšné kariéry si Carina jako divadelní herečka vybudovala velmi dobrou pověst jak u diváků, tak i u odborné veřejnosti. Natočila rovněž několik filmů, kde se objevila ve vedlejších rolích a účinkovala v mnoha televizních pořadech a seriálech. Je držitelkou několika ocenění a od roku 2006 sama také herectví vyučuje, což ji podle jejích slov nesmírně baví a naplňuje.

Mezinárodní slávu a obrovskou diváckou popularitu jí přineslo ztvárnění postavy sekretářky Andrey Schäfer v dnes již ikonickém televizním seriálu Kobra 11, ve kterém začala účinkovat v roce 1997. Carina si zde zahrála životní lásku a pozdější manželku hlavního hrdiny, neohroženého policisty Semira Gerkhana, kterého hraje Erdogan Atalay. Svým hereckým výkonem se nesmazatelně se zapsala do povědomí diváků ve všech zemích, kde se seriál vysílal, a později nechyběla ani v jeho volném pokračování Kobra 11: Nasazení týmu 2, kde hrála v letech 2001-2002.

Před kamerou se nestyděla ukázat nahá

Carina je ve své vlasti vnímána především jako představitelka charakterních rolí a také v Kobře 11 působila korektním dojmem. Ve skutečnosti ale herečka nikdy neměla problém natočit i odvážné scény, pokud to situace vyžadovala. Vždy se snažila, aby její nahota v snímku nepůsobila prvoplánově.

Její dokonalou nahou postavu tak mohli diváci spatřit například v jednom z dílů Kobry 11 s názvem Poplach na nudistické pláži, kde se na rozdíl od svého seriálového manžela Semira zcela vysvlékla. V roce 2015 se odhalená objevila také v epizodě Kälter als der Tod z německé krimi série Tatort, která se vysílala i u nás pod názvem Místo činu.

Stárne přirozeně a střeží si soukromí

Sympatická herečka patří k celebritám, které se rozhodly stárnout s grácií. Nepodstupuje estetické zákroky, přibývající vrásky ji netrápí a stárnutí vnímá jako přirozenou součást života. To ovšem neznamená, že by o sebe nepečovala. Carina je vskutku všestranná žena a má spoustu koníčků a zájmů. Věnuje se mimo jiné józe, plavání, jízdě na koni, lyžování, ovládá šerm a vyniká ve zpěvu. Miluje elegantní módu, ráda se hezky obléká a baví ji cestování.

Její velkou vášní je pak astrologie, kterou dokonce vystudovala. Podle Cariny se jí díky této tradiční nauce otevřely nové obzory a nyní vidí svět v nových souvislostech. Miluje horoskopy a sama čas od času dělá pro přátele konzultace. Radí jim, kdy je kupříkladu vhodný čas postavit dům, založit firmu nebo začít filmový projekt. Astrologie je podle ní velmi složitá a člověk se ji v podstatě stále musí učit.

O hereččině soukromém životě a její rodině není téměř nic známo. Sama Carina sice občas poskytuje rozhovory médiím, ale hovoří v nich takřka výhradně jen o své práci. Ví se o ní alespoň to, že má syna Samuela, který se narodil v roce 1992 a v současnosti pracuje jako designér, producent a DJ. Carina Wiese žije trvale v Berlíně, ale když má čas a chuť, ráda vyrazí se svým dlouholetým partnerem Svenem nebo přáteli na svůj statek v malebném regionu Uckermark na severovýchodě Německa.

Wikipedia, heslo: Carina Wiese

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz