Hlavní obsah
Móda a trendy

Neholit si ochlupení nebo nenosit podprsenku ještě neznamená, že je žena feministka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Důvody, proč si ženy neholí intimní partie, podpaží, nohy nebo nenosí podprsenky jsou různé. Rozhodně to ale nesouvisí s feministickým hnutím. Každopádně mě překvapily názory mužů na toto téma, které jsem si vyslechla při návštěvě koupaliště.

Článek

V uplynulých horkých dnech jsem si uvědomila, že návštěva přírodního koupaliště může kromě příjemného osvěžení být i cestou do hlubin mužské duše. Stačí si dát deku poblíž skupinky mladých mužů a člověk se hned seznámí se závěry jejich zkoumání ženského ochlupení a odhaleného poprsí, za které by se nestyděli ani američtí vědci.

Závěry výzkumu na koupališti

Já vím, poslouchat cizí rozhovory se nemá, ale tohle bylo natolik zábavné, že jsem prostě neodolala. Vše začalo příchodem asi padesátileté paní se skupinkou dětí různého věku, která se s nimi utábořila nedaleko mladíků. Ti ji omrkli a rozeběhla se diskuze na téma jejích neoholených nohou a podpaží, také u ní zaznamenali absenci podprsenky. „Je to asi nějaká feministka,“ prohlásil jeden z nich. „Spíš lesana,“ oponoval druhý.

Mezitím si žena sundala tílko a sukni. Na sobě měla jen spodní díl plavek. To už nenechalo chladným ani postaršího pána sedícího pod stromem opodál. Zvolal směrem k mladým mužům: „Hoši, bude kino!“ Ti se zaměřili, cituji, na „bobra“ v bikinách a „dlouhá“ prsa oné dámy. Pak následoval odborný výklad. Většina z pozorovatelů dospěla k závěru, že jde zřejmě o členku feministického hnutí, která na koupališti demonstruje své právo neholit se a chodit nahoře bez. Jeden z mladíků upozornil, že může jít i o příslušnici nějaké sekty, která žije kdesi v divoké přírodě. Další podotkl, že by vypadala mladší, kdyby se tam dole oholila. Takže už žádný botox milé dámy. Obličej zřejmě není až tak podstatný. Hladký rozkrok je symbolem věčného mládí!

Ovšem to nejlepší přišlo závěrem. Mladíci začali s praktickou částí své výzkumné činnosti a bedlivě pozorovali každou slečnu či dámu vylézající z vody. Hodnotili nejen velikost poprsí, ale také určovali, která žena by bez podprsenky ještě chodit mohla, a která už ne. Posilněni alkoholickými drinky v plechovkách, rozjeli rovněž odbornou debatu o tom, jak se pozná i přes plavky, která žena si přirození holí a která ne.

Foto: Pexels

Ilustrační foto

Co se týkalo samotného hodnocení dámských rozkroků, v tomto směru u nich jednoznačně vítězila naprostá holátka. Za to pán v důchodovém věku, který se občas také do výzkumu ženských intimních partií zapojil, preferoval majitelky pořádně zarostlého klína. „Nevíte co je hezký, jste ještě moc mladý“, vzkázal mladíkům a odkráčel do vody, zřejmě aby obhlédl bobry zblízka. Chtěla jsem se zahrabat do písku, přikrýt se navrch dekou a hlavně jsem se držela, abych se nesmála nahlas.

Feministky, kult mládí a chlupaté ženy

Ač se to může zdát některým lidem neuvěřitelné, za neholením podpaží, nohou či rozkroku obvykle nestojí žádné feministické hnutí. Zvěsti o tom, že se feministky zásadně neholí patří k stereotypním historkám, které kolují nejen po hospodách. Důvody bývají spíše praktického rázu. Pro názornost si zde uvedeme několik příkladů. Neholím se, je zima a nikdo moje chlupy na nohou neuvidí. Nemám partnera, tak na co se budu holit. Není zrovna příjemné mít po holení zarostlé chloupky a zarudlé pupínky. Nechce se mi tím ztrácet čas. Je mi prostě úplně jedno, kdo si co o mých chlupech myslí, vyhovuje mi být přírodní žena, ber, nebo nech být. Feministky jsou v tom většinou zkrátka úplně nevinně. Jde o osobní volbu každé ženy.

Bouřlivé debaty lze vypozorovat zejména u holení intimních míst, kde jedni argumentují vlivem feministických hnutí, která prý apelují na ženy, aby se nenechaly zmanipulovat a byly náležitě hrdé na svůj přirozeně zarostlý klín. Druzí pak zmiňují nemalý vliv tlaku na ženy spojený s kultem věčného mládí, s nímž údajně souvisí mimo jiné hladce oholené přirození. Podle odborníků je ale vše jinak. Holení intimních partií má dle nich souvislost spíše s hygienickými a estetickými standardy dnešní doby.

Foto: Pexels

Ilustrační foto

Vezmeme-li totiž v úvahu skutečnost, že pubické ochlupení nemají pouze malé dívenky, tak by se muselo jednat spíše o „kult dětství“ nikoliv mládí. V této souvislosti zmiňme i druhý extrém. Představme si například šedesátiletou dámu, která si hladce oholí intimní partie ve snaze splňovat v tomto směru požadavky na mladistvý vzhled. Mám takový zvláštní pocit, že tím ještě nikdo nikdy rozhodně neomládl a samo o sobě to k omlazení zřejmě stačit nebude, ale kdo ví…

Bez podprsenky

Ani skutečnost, že žena chodí na veřejnosti bez podprsenky, ještě neznamená, že je zarytou feministkou, která tím bojuje za ženská práva. Některé ženy ji obvykle nenosí proto, že je škrtí, není jim v ní komfortně, vykukovala by jim z určitých typů šatů nebo si ji neoblékají také z nejrůznějších zdravotních důvodů. Abych byla objektivní, zmíním i slečny a dámy provokatérky, které baví upoutávat svými nespoutanými pohupujícími se vnadami pozornost opačného pohlaví. Pro úplnost dodám, že nemalá část žen vzhledem k velikosti poprsí ani nemůže umožnit svým ňadrům zaskotačit si v tričku jen tak bez podprsenky. Pro tyto dámy je naopak nošení podprsenky takřka nezbytnou nutností.

Foto: Pexels

Pro dámy s plnějším poprsím je nošení podprsenky nutností

Doufám, že jste se tentokrát alespoň trochu pobavili, neboť české přísloví praví: humor je kořením života. Na závěr se s vámi ještě podělím o historku, která se stala mé kamarádce a s tématem článku taktéž souvisí. Moje kamarádka Alena milovala ženatého Vendu. Vždy, když na Alenu zbylo Vendovi trochu času, navštěvoval ji v jejím bytě za účelem erotických hrátek. Alena se na schůzky s Vendou pokaždé pečlivě připravovala: solárko, kadeřnice, pedikúra, manikúra, hladce se všude oholit, perfektní make-up a luxusní prádélko k tomu…Venda si totiž údajně potrpěl na dokonale upravené ženy.

Manželka a děti dávaly asi Vendovi pořádně zabrat, protože se celé týdny Aleně neozýval. Kamarádka dospěla k závěru, že je jejich románek definitivně u konce. A pak se stalo, že jednoho večera u jejích dveří zazvonil neohlášeně její pan Božský. Alena byla ve flanelovém pyžamu, nenalíčená s odrosty ve vlasech a hlavně neoholená, a to nikde! K jejímu překvapení následovaly divoké sexuální hrátky, aniž by Vendovi cokoliv z toho vadilo. Když jsme se pak sešly s kamarádkou Alenou v kavárně, abychom rozebraly situaci, pouze hořce konstatovala: „Dovedeš si představit kolik jsem za všechno zbytečně vyházela peněz, když jemu je to vlastně úplně jedno?!“

Zdroje: Autorský článek doplněný o poznatky feminismus.cz, citaty.net

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz