Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nestárnoucí Pamela z Účastníků zájezdu: Jitce Kocurové nahota při natáčení nevadila, zima ano

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto

Modelka a herečka Jitka Kocurová, která nezapomenutelným způsobem ztvárnila roztomile naivní blondýnku Pamelu ve filmu Účastníci zájezdu, letos oslavila své 45. narozeniny. Intimní scéna na pláži, během níž byla zcela nahá, z ní udělala sexsymbol.

Článek

Půvabná modelka, příležitostná herečka a moderátorka Jitka Kocurová (45 let) se nesmazatelně zapsala do povědomí široké veřejnosti především jako krásná, leč poněkud prostinká slečna průvodkyně Pamela z dnes již kultovního snímku Účastníci zájezdu (2006) režiséra Jiřího Vejdělka. Přestože se herečka na veřejnosti nyní příliš neobjevuje a svět showbyznysu pro ni není prioritou, stále se těší velké popularitě. Sexy Jitka vypadá fantasticky a na natáčení filmu, díky kterému se stala slavnou, dodnes ráda vzpomíná.

Z brunetky blondýnkou

Jitka Kocurová přišla na svět ve Vlašimi 27. února 1979. Má ještě staršího bratra Marcela a také starší sestru Zuzanu, která se provdala do Řecka. Jitka vystudovala Střední odbornou školu civilního letectví v Praze-Ruzyni, ale tomuto oboru se nikdy nevěnovala. Od malička si totiž představovala, že se stane modelkou, což se jí nakonec splnilo. S modelingem začala již jako čtrnáctiletá a v roce 1999 se stala II. Vicemiss České republiky. V jednom z rozhovorů po letech prozradila, že na soutěži krásy panovala mezi dívkami velká rivalita a toto období pro ni nebylo navzdory úspěchům, kterých dosáhla, příliš šťastné. Jitka se tehdy cítila velmi osaměle, což ji podle jejích slov ubíjelo.

V roce 2000 se na přehlídce Taizy seznámila s hercem a producentem Janem Fulínem, který si její srdce získal tím, že jí posílal krásné sms zprávy, když odletěla soutěžit na Miss Universe na Kypr. Zamilovaná Jitka se kvůli svému partnerovi rozhodla podstoupit zvětšení poprsí o dvě čísla, a dokonce si změnila i barvu vlasů, z původní tmavé na blond. Vztah jim vydržel téměř čtyři roky. V průběhu let si oba partneři otevřeně přiznali, že každý z nich má rozdílné představy o svém budoucím životě a usoudili, že přátelský rozchod pro ně bude tím nejlepším řešením.

Modeling vyměnila za herectví

Ačkoliv pohledná Jitka uspěla ve světě modelingu, postupem času si uvědomila, že ji daleko více baví herectví a moderování. Stala se moderátorkou televizního pořadu Prima jízda a zahrála si i v oblíbeném seriálu Rodinná pouta, kde ztvárnila manželku inženýra Málka. Mimo jiné také spoluúčinkovala v pořadu imitátora a komika Zdeňka Izera Telebazar.

Ve filmu debutovala v komedii režiséra Dušana Kleina Jak básníci neztrácejí naději (2004), kde ztvárnila postavu servírky. Jitka se kvůli této roli musela naučit čepovat pivo, což jí zpočátku příliš nešlo, jak sama přiznala. V témže roce se také mihla v komediálně laděném snímku Pánská jízda, jenž u diváků i filmových kritiků příliš nezabodoval.

Role průvodkyně Pamely z ní udělala sexsymbol

Průlom v její filmové kariéře nastal ve chvíli, kdy ji režisér Jiří Vejdělek obsadil do role delegátky cestovní kanceláře Pamely, v divácky oblíbeném filmu Účastníci zájezdu z roku 2006. Jitka postavu otravně milé, přihlouplé slečny průvodkyně ztvárnila natolik nezapomenutelným způsobem, že filmové hlášky spojené s blonďatou naivkou zlidověly. Kromě komediálního talentu Jitka předvedla v tomto snímku také svou dokonalou figuru v plavkách, což potěšilo zejména mužskou část diváků. A aby toho nebylo málo, v intimní scéně na pláži se pak neváhala svléknout úplně do naha.

Z filmu na diváka sice dýchá příjemná letní atmosféra, ale ve skutečnosti tehdy u moře panovalo velmi chladné počasí. Točilo se především v přímořském letovisku Sistiana, které leží v Itálii a teplota vody v moři se pohybovala kolem třinácti stupňů. Vlézt do ní a nedrkotat zuby bylo pro většinu zúčastněných poměrně náročné. Jitka se svěřila, že svlékání před kamerou jí nedělalo vůbec problém, ale byla jí tehdy hrozná zima. Zároveň se v minulosti vyjádřila v tom smyslu, že by případnou další filmovou nabídku, kde by se měla zcela odhalit, neodmítla.

Musím ale přiznat, že tehdy při natáčení Účastníků zájezdu mně ani nevadil štáb lidí kolem mě, ale to, že jsem se musela svléknout v chladném počasí.
Jitka Kocurová

Po uvedení snímku do kin se z Jitky stal nový sexsymbol a role vnadné blondýny Pamely ji „pronásleduje“ dodnes. Jitku diváci mohli naposledy vidět na filmovém plátně v romantické komedii Veni, vidi, vici (2009), kde si zahrála golfistku Alici. Žádný velký úspěch se ale tentokrát nedostavil. Sportovně laděný film byl kritikou i diváky přijat spíše vlažně.

Dala přednost rodinnému životu

Jitka, která patří k oblíbeným celebritám, o svém soukromí v médiích příliš nemluví. Z rozhovorů, které v poskytla, se ví, že po ukončení vztahu s Janem Fulínem, chodila pět a půl roku s fotbalovým brankářem Alešem Chvalovským, který působil na Kypru. Během let se ale partneři vzájemně odcizili. Jitka toužila po dětech a rodině, chtěla mít zázemí, a tak se jejich vztah „na dálku“ v roce 2009 rozpadl.

Jitčinou životní láskou se poté stal podnikatel Tomáš Abraham, se kterým se seznámila po rozchodu s Alešem Chvalovským. Abraham byl v té době ještě ženatý, ale podle Jitky tehdy již s rodinou nežil a se ženou se rozváděl. Jitka otěhotněla a svému milenci v červnu 2010 porodila syna Tomáše. Podle jejího vyjádření miminko s partnerem plánovali a moc se na jeho příchod oba těšili. Jitka si úspěšného podnikatele Abrahama tajně vzala dne 27. července 2012. Romantická svatba se konala jen za účasti nejbližší rodiny a přátel na zámku v Telči.

Manželé spolu kromě prvorozeného Tomáše mají ještě dceru Barboru, která se narodila v dubnu 2013. Obě jejich děti se věnují sportu, syn lyžuje a dcera krasobruslí. Po narození potomků se Jitka do značné míry stáhla ze světa showbyznysu i veřejného života a naplno se věnuje rodině. Když se výjimečně s manželem objeví na nějaké společenské akci, působí jako šťastný harmonický pár, což ostatně potvrdila i samotná Jitka: „Já si žiju opravdu dobře. Mám dvě krásné děti, dvanáctiletého Tomáška a desetiletou Barušku. Mám také úžasného manžela, hezký dům s bazénem a doufám, že nám to dlouho vydrží.“

Má spoustu koníčků a ráda pomáhá druhým

Jitka je všestrannou ženou, milující maminkou i manželkou a také podnikatelkou. Spoustu času věnuje také charitě, je patronkou o nadačního fondu Srdce na dlani, který si klade za cíl pomáhat dětem z dětských domovů. K jejím zálibám patří kromě jiného golf, běh, jóga, jízda na koni, četba klasické literatury nebo zpěv. Je členkou ženského komorního sboru Collegium Cantantium. Má ráda i práci na zahradě a cestování. V posledních letech se intenzivně zabývá aromaterapií.

Atraktivní Jitka alias průvodkyně Pamela vypadá stále skvěle a mnozí se o ní vyjadřují v tom smyslu, že snad objevila „elixír mládí“. Jitka Kocurová letos v únoru oslavila své 45. narozeniny.

Wikipedia, heslo Jitka Kocurová

Wikipedia, heslo Účastníci zájezdu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jitka Kocurová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz