Hlavní obsah
Lidé a společnost

Žhavé krásky, co se rády svlékají: Muže snadno obelstí umělá inteligence, odborníci ví proč

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: DaVinci (generováno AI)

Ilustrační foto

Jsou mladé, půvabné, mají dokonalé křivky a neváhají se odhalit. Muži je zahrnují komplimenty, dvoří se jim nebo posílají peníze, a to i přesto, že nejde o reálné ženy. Velká část jejich fanoušků totiž ani nepozná, že tyto sexbomby jsou dílem AI.

Článek

Reálné ženy to v dnešní době nemají, co se týká vzhledu, zrovna lehké. Muži je porovnávají už nejen s krasavicemi na sociálních sítích, které si k dokonalosti často dopomáhají celou řadou estetických zákroků a také úprav pomocí různých filtrů, ale dívky a dámy musí navíc nově čelit i dalšímu přívalu sexy idolů v podobě žen stvořených umělou inteligencí. V tomto kontextu se pak tvrzení mnohých mužů, že u žen milují přirozenou krásu, zdá být poněkud úsměvné. Situace je o to „zábavnější“, že pánové mnohdy ani nerozpoznají, že se rozplývají nad kráskou, která ve skutečnosti neexistuje…

Fiona Pellegrini „napálila“ nejednoho muže

Jak snadné je podlehnout iluzi, že jde o reálnou ženu, dokazuje například modelka Fiona Pellegrini, jejíž tvůrce si přeje prozatím zůstat v anonymitě. Sexy plavovláska přitahuje muže jako magnet, a ti pod jejími provokativními příspěvky rozhodně nešetří chválou na její osobu, aniž by postřehli, že obdivují neexistující ženu. Fiona měla do nedávna ještě „sestru“, která se jmenovala Emily. Byla to brunetka s dlouhými vlasy a patřila k hvězdám Instagramu. V únoru tohoto roku však všechna videa a fotky z profilu Emily bez dalšího vysvětlení zmizely. Fiona ale na svém instagramovém profilu, kde ji sleduje více než sto tisíc lidí, přispívá k radosti svých fanoušků prozatím dál.

Fiona Pellegrini však není rozhodně jedinou smyšlenou dívkou na sociálních sítích, která dokázala muže pořádně nažhavit. Některé její „kolegyně“ si vedou rovněž více než dobře a stejně jako Fiona mají na Instagramu i mnoho ctitelů, kteří se jim dvoří. V podstatě je to pokaždé stejné, virtuální modelky dostávají od mužů kromě komplimentů také milostné návrhy, žádosti o schůzku nebo dárky či peníze…

Sexy influencerka Milla Sofia

Jednou z nich je i hvězda sociálních sítí, virtuální influencerka Milla Sofia, která se vůbec netají tím, že světlo světa spatřila díky umělé inteligenci. Přestože má něžná blondýnka tuto skutečnost jasně uvedenou na svém profilu, najde se i tak hodně mužů, kteří si myslí, že jde o skutečnou ženu. Tito pánové soustavně pějí v komentářích ódy na její půvabnou tvář, chválí Mille dokonalou postavu a najdou se i tací, kteří se s ní touží sejít. Sexy Milla je totiž okouzlila natolik, že si ani nepovšimli, že jde o umělou bytost a komunikují s ní, jako by byla skutečná. Milla má v současné době více než sto padesát tisíc sledujících na Instagramu a patří k nejúspěšnějším ve svém oboru.

Přijdou modelky o práci?

Oblíbenou španělskou modelku Aitanu Lopez sleduje na internetu více než tři sta tisíc fanoušků. S pomocí umělé inteligence ji vytvořil designér, návrhář a zakladatel AI modelingové agentury Rubén Cruz, protože měl problémy s nespolehlivými influencery nebo modelkami, kvůli kterým musel zrušit některé zakázky. Napadlo ho tedy, že si vytvoří podle svých představ vlastní modelku, která nebude mít přehnané požadavky a hvězdné manýry. Tak se zrodila virtuální dívka jménem Aitana. Ačkoliv modelka veřejně přiznává, že není z masa a kostí, nemá o zakázky a ctitele nouzi. Někteří si ani nevšimli, že je Aitana dílem AI, jiným to nevadí.

Jednoho dne jí dokonce napsal známý latinskoamerický herec, aby ji pozval na rande.
Rubén Cruz, zakladatel AI modelingové agentury

Proč se muži nechají tak snadno ošálit

Podle sexuologů a psychologů muži reagují na vizuální podněty mnohem silněji než ženy. Pokud jsou jim tedy záměrně předkládány například fotografie či videa, kde mohou obdivovat spoře oděné vyzývavé krásky, začne jejich sexuální fantazie pracovat na plné obrátky. Soustředí se potom naplno jen na podívanou, která se jim naskytla a okolní svět příliš nevnímají. Nevšímají si u příspěvků detailů, nečtou si text a se zalíbením si prohlíží jen objekt svého zájmu. Tím se dle odborníků vysvětluje i fakt, že často nerozpoznají reálnou ženu od uměle vytvořené.

Virtuální modelky jsou záměrně navržené tak, aby s tímto mužským reagováním na vizuální podněty pracovaly. A umí to opravdu skvěle. Rády se proto mimo jiné chlubí svými bujnými vnadami a skvělou postavou. Případné svlékání jim také nedělá žádné problémy, což pánové rovněž ocení. Někdy slečny ukáží poodhalená ňadra jindy pro změnu zase své pevné pozadí. Když si uvědomíme, že mají i půvabný „panenkovský“ obličej a krásné vlasy, nelze se pak snad ani divit, že z nich mnoho mužů „šílí“.

Dají muži nakonec přednost virtuálním kráskám?

Odborná veřejnost poukazuje na skutečnost, že tento stále stoupající trend s sebou bohužel přináší i spoustu negativ. K těm nejzávažnějším patří neustálý tlak, kterému jsou reálné dívky a ženy každý den vystaveny při pohledu na dokonalé uměle vytvořené modelky. V důsledku toho se u nich mohou objevit pocity méněcennosti, komplexy a psychické problémy. Některé z nich ve snaze podobat se těmto nedostižným idolům potom podstupují často zbytečné a mnohdy i drastické úpravy zevnějšku.

Také u řady mužů se kvůli sledování dokonalých AI modelek projevují potíže, jelikož následně srovnávají skutečné ženy s virtuálními krasavicemi a jsou pak ke svým partnerkám zbytečně kritičtí nebo si kvůli tomu ani nejsou schopni najít přítelkyni. Objevují se u nich kromě dalších problémů také problémy s erekcí během sexu s partnerkou. Muž, který je zcela závislý na svém virtuálním sexuálním idolu, se totiž nedokáže jiným způsobem vzrušit.

Nezbývá než dodat, že i v tomto případě se ukazuje, že umělá inteligence je „dobrý sluha, ale zlý pán“ a virtuální život má nemalý dopad na ten reálný…

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz