Hlavní obsah
Hry

Kde hrát evropské hokejové fantasy?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Hokejové statistické okénko

Přehled hokejových fantasy lig v Evropě. Doporučuji si pro každou ligu zvlášť přečíst podrobné pravidla. V tomto článku jsou zmíněny pouze některé body.

Článek

ČESKO - TIPSPORT EXTRALIGA

Volí se 3 útočníci, 2 obránci a 1 brankář pro každé kolo plus na každý post 1 náhradník který musí být levnější než jakýkoliv hráč ze sestavy na stejném postu. Pokud je hodnota týmu do 100M tým není penalizován za vyšší rozpočet. Tím, že se fantasy nachází u sázkové společnosti je fantasy liga přístupná od 18 let. Hrát lze přes web i přes aplikaci.

Foto: Hokejové statistické okénko

Chance fantasy

ŠVÉDSKO - SHL

Každý si do svého týmu vybírá 4 křídla, 2 centry, 4 obránce a 1 brankáře do základní sestavy. Na každou pozici si ještě může připravit náhradníka. Sestavu lze měnit pouze pro nový týden. Rozpočet na tým je 100M. Hrát lze pouze přes web.

Foto: Hokejové statistické okénko

SHL fantasy, zdroj: https://fantasy.shl.se/app/my-team

FINSKO - SM Liiga

Do týmu si na každý hrací den může soutěžící vybrat 3 útočníky, 2 obránce a 1 brankáře na které má rozpočet 2M. Narozdíl od ostatních fantasy je v pravidlech zmíněno přesně za kterých situací a o kolik se zvýší nebo sníží hráčská cena. Hrát lze pouze přes web. Dle pravidel se lze registrovat od 13 let.

Podrobná pravidla zde: https://liigaporssi.fi/ohjeet/ohjeet

Foto: Hokejové statistické okénko

SM liiga fantasy, zdroj: https://liigaporssi.fi/oma-joukkue/hallinta

ŠVÝCARSKO- NL

S rozpočtem 140M si každý vybere 2 brankáře, 8 obránců a 12 útočníků. Přestupy se nabíjí postupně v 5 oknech s rozestupem cca měsíc a týden (více info v pravidlech). Pokud chcete provést přestup když na něj nemáte povolení bude Vás to stát 70 bodů (lze provést maximálně 4 do 1.1.2024). Volí se kapitán (získané body krát 2) a asistent(získané body krát 1,5). Pokud se umístíte v top 50 dostanete do play off bonus 2M na nákupy. za top 200 je to + 1M a půl milionu za top 500. Na první pohled nemusí vypadat úplně nejlépe, ale s omezeným počtem trejdů věřím, že to bude zábava. Hrát lze pouze přes web.

Foto: Hokejové statistické okénko

NL fantasy, zdroj: https://www.hockeymanager.ch/de/my-roster

SLOVENSKO - TIPOS EXTRALIGA

Z rozpočtu 1M poskládat 3 útočníky, 2 obránce a 1 brankáře pro každé kolo. Pro každé kolo lze měnit jakýkoliv počet hráčů. Je 6 kol v základní hrací části a 2 v play off. Jako hlavní cenu v měsíční soutěži lze vyhrát box hokejových karet a hlavní cenou za celou sezonu je pračka. Nahrané body lze též vyměnit za ceny ve fanshopu. Hrát lze pouze přes aplikaci.

Podrobná pravidla zde: https://fantasyliga.sk/pravidla

Tip na závěr, který pravděpodobně mnoho uživatelů již zná. Pokud byste si stránku chtěli přeložit do českého (někdy trošku komoleného :) ) jazyka. V prohlížeči Google Chrome klikněte na text pravým tlačítkem myši a následně zvolte přeložit do českého jazyka. Případně lze si stránky přeložit přes stejný prohlížeč v telefonu. Stačí na načtené stránce kliknout na menu prohlížeče a zvolit přeložení do českého nebo jiného jazyka.

Foto: Hokejové statistické okénko

Překladač

Nyní už mi nezbývá než všem popřát hodně štěstí a hlavně zábavy.

PS: Věřím, že mnoho hráčů z výše zmíněných lig můžeme příští rok očekávat v Praze a Ostravě na Mistrovství světa v ledním hokeji.

Anketa

Plánujete letos hrát některou z fantasy lig?
Ano, všechny
33,3 %
Ano, některé
33,3 %
Jen naší ligu
33,3 %
Jen NHL
0 %
2 a více zkusím
0 %
Ani jednu
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 3 čtenáři.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz