Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dělají si z nás politici srandu, nebo nepoznají vlastní hranici populismu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Maiconfz

Ve sněmovně se ohledně práv, sňatků a rodičovství stejnopohlavních párů rozhodlo tak, jak se rozhodlo. Jak je ale možné, že tam jsou tací, kterým není hloupé lhát v souvislosti s lidskými právy? Opravdu takové politiky chceme?

Článek

Pokud přesně nevíte, oč jde, můžete si to o něco podrobněji přečíst zde.

Co nám ale toto jednání vlastně ukázalo? Návrh neprošel tak, jak byl původně postaven. Byl ale podpořen jakýsi kompromis. Několik hodin poté se přední členové ANO na sociálních sítích plácali po ramenou, že to byli vlastně oni, kdo celou situaci zachránil, že díky nim jsou rovná práva pro všechny. (online) Že to jsou oni, kdo odvedl největší kus práce.

Co na tom. Jeden by řekl, že snad těmto vrcholovým politikům záleží na běžných občanech bez rozdílu…kdepak.

Ve své podstatě je to nekalá pseudopolitika a sprostota, jelikož kdo situaci sleduje více ví, že to není pravda. Práva byla narovnána jen částečně a zbytek je ohýbaná lež.

Někteří tito členové pak bezostyšně popřáli všem štěstí na společné cestě životem. (online)

Co je ale onen populismus/hyenismus?

Že tito stejní politici bez jakéhokoliv ostychu pějí ódy sami na sebe, jak bojují za stejnopohlavní páry, jejich sňatky a práva. A přesně tyto osoby byly zhruba před dvěma lety proti! Ano, každý může změnit názor, ale prosím nenechte se zmást.

Například známá přední česká členka poslanecké sněmovny za ANO v minulosti zprávám řekla, že je proti manželství pro všechny, jelikožsi říká, že je to svazek muže a ženy. A dnes je to ona, kdo se staví do role spasitelky a bojovnice. Že by populismus, alibismus, nebo hyenismus?

A tak se Vás ptám paní S., není to již za hranou?

Zrovna nyní se Vám hodí lobovat za lidská práva, ale v minulosti to nebylo v kurzu? Nebo Vám snad byli tito lidé jedno? Na závěr popřát štěstí? Vážně?! Kdybyste byla skutečná spasitelka v této problematice, bylo by vám jasné, že toto výhra opravdu není.

Není žádné tajemství, že se občas v politice objeví metoda, kam vítr, tam plášť. Ale u lidských práv je to opravdu odporné. Ačkoliv si zřejmě myslíte, že lidé jsou hloupí nebo že si to nepamatují, věřte prosím, že si mnozí Vaše dohledatelné výroky pamatují a rozhodně nebudíte dojem důvěryhodné, morální a etické političky. Osobně mi je za vás stydno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz