Hlavní obsah

Bruschetty s avokádem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

foto

Máte chuť na dobrý a zdravý předkrm nebo večeři? Připravte si bagetku ochucenou bylinkovým máslem. Bagetu potřete krémovou avokádovou směsí a podávejte s čerstvou zeleninou a dokřupava opečenou slaninou.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

2 zralá avokáda

sůl

nahrubo drcený pepř

1 lžíce citronové šťávy

1 stroužek česneku

4 středně velké bagety

bylinkové máslo

120 g anglické slaniny

rajčata na ozdobu

rukola

Postup přípravy

  1. Vnitřek avokáda vydlabeme, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, drcený česnek a vše vidličkou promícháme.
  2. Bagety podélně rozkrojíme, namažeme bylinkovým máslem a krátce zapečeme.
  3. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky a opečeme ji na suché pánvi.
  4. Na hotové bagety naneseme avokádo, poklademe slaninou a nakonec ozdobíme kouskem rajčete a rukolou.

Dobrou chuť

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám