Hlavní obsah

Domácí lučina

Foto: Iren

Domácí lučina

Zkuste vyrobit čerstvou domácí lučinu. Je to snadné a můžete ji dochutit pažitkou, koprem nebo třeba křenem. S čerstvým chlebem je výborná k snídani i ke svačině.

Článek

Zužitkovat se dá i syrovátka, která z jogurtu vykape. Je nejen osvěžující, ale i zdraví prospěšná.

Suroviny

500 g jogurtu 3,7 %

1. Cedník vyložíme čistou utěrkou položíme na hrnec. Do utěrky vylijeme jogurt, přikryjeme a necháme 24 hodin v lednici odkapat.

2. Odkapanou hustou lučinu ochutíme podle chuti.

3. Syrovátku můžeme vypít jen tak, nebo třeba s rozmixovaným ovocem. Dá se použít i při pečení pečiva a buchet.

A máme hotovo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám