Hlavní obsah

Domácí šunková pěna

Foto: Iren

Domácí šunková pěna

Kvalitní uzená šunka, máslo, jemná smetana a hořčice pro pikantní tečku - ušleháním těchto surovin vznikne nadýchaná pěna.

Článek

Ozdobným kornoutem ji nanášíme na chlebíčky nebo jednohubky, které jistě budou mít u vašich hostů úspěch.

Suroviny

150 g šunky

50 g másla

5 lžic smetany na šlehání

0,5 lžičky hořčice

1 špetka mleté papriky

1 špetka bílého pepře

sůl

Postup přípravy

  1. Kvalitní šunku nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme.
  2. Přidáme máslo, smetanu a hořčici.
  3. Dochutíme, pořádně prošleháme, aby pěna byla lehká a necháme vychladit.

Poznámka

Hořčici dávat nemusíte, s ní je to lehce pikantní, bez ní jemnější. Můžeme mazat na chlebíčky nebo jednohubky. Také tím můžeme zdobit uvařená a rozpůlená vejce.

Dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám