Hlavní obsah

Smaženky k pivu nebo vínu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Smaženky k pivu nebo vínu

Pokud tyto smaženky ochutnáte, nebudete k pivu či vínu chtít nic jiné !

Článek

Suroviny

1. Smažená parenica:

uzená parenica

paprikáš

vejce

hladká mouka

voda (nebo pivo)

strouhanka

2. Smažená cibule:

cibule

tvrdý sýr

vejce

hladká mouka

voda (nebo pivo)

strouhanka

sůl

Postup přípravy

  1. 1.( obrázek č. 1)
    Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem.
  2. Z vejce, mouky a vody nebo piva si vymícháme těstíčko, ve kterém vše smočíme a obalíme strouhankou. Těstíčko nesolíme, sýr je dost slaný.
  3. Vložíme i s párátkem do horkého oleje, před otočením párátko vyjmeme. Smažíme dozlatova.
  4. 2. ( obrázek č.2) Cibuli nakrájíme opatrně na 0,5cm kolečka a osolíme.
  5. Z vejce, soli, mouky, vody nebo piva a jemně nastrouhaného sýru vymícháme těstíčko, ve kterém cibuli smočíme a obalím ve strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran.

Podáváme k pivu nebo vínu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám