Článek
Suroviny
1. Smažená parenica:
uzená parenica
paprikáš
vejce
hladká mouka
voda (nebo pivo)
strouhanka
2. Smažená cibule:
cibule
tvrdý sýr
vejce
hladká mouka
voda (nebo pivo)
strouhanka
sůl
Postup přípravy
- 1.( obrázek č. 1)
Rolku nakrájíme na kolečka silná asi 3-5mm a mezi plátky dáme vždy po jednom kolečku salámu paprikáš. Zpevníme párátkem. - Z vejce, mouky a vody nebo piva si vymícháme těstíčko, ve kterém vše smočíme a obalíme strouhankou. Těstíčko nesolíme, sýr je dost slaný.
- Vložíme i s párátkem do horkého oleje, před otočením párátko vyjmeme. Smažíme dozlatova.
- 2. ( obrázek č.2) Cibuli nakrájíme opatrně na 0,5cm kolečka a osolíme.
- Z vejce, soli, mouky, vody nebo piva a jemně nastrouhaného sýru vymícháme těstíčko, ve kterém cibuli smočíme a obalím ve strouhance. Smažíme pozvolna z obou stran.
Podáváme k pivu nebo vínu.