Článek
Suroviny
Menší porce 2 porce Větší porce
Maso:
2 kuřecí stehna
sůl
1 špetka drceného kmínu
1 lžička másla
1,5 lžičky sušených bylinek (oregano, rozmarýn, tymián)
1 lžička mleté sladké papriky
Restovaná mrkev:
300 g mrkve
sůl
mletý pepř
1 lžička másla
2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy
- Mletou papriku smícháme s trochou vody. Touto směsí potřeme kuřecí stehna z obou stran. Pak je osolíme, posypeme drceným kmínem a bylinkami.
- Položíme do zapékací mísy a přidáme lžičku másla. Pečeme doměkka v remosce nebo v troubě. V troubě pečeme na 200 °C necelou hodinu. Během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody.
- Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dáme na pánev, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
- Přidáme lžičku másla a trošku podlijeme vodou. Restujeme za častého míchání, mrkev by měla být na skus.