Hlavní obsah

Kuřecí stehno s bylinkami a restovaná mrkev (vhodné pro diabetiky)

Foto: Iren

Kuřecí stehno s bylinkami a restovaná mrkev (vhodné pro diabetiky)

Obědových inspirací není nikdy dost. Krásně šťavnatá kuřecí stehna, příjemně vonící po bylinkách, podáváme s restovanou mrkví. Sytý a chutný pokrm je jednoduchý a nenáročný na přípravu.

Článek

Suroviny

Menší porce 2 porce Větší porce

Maso:

2 kuřecí stehna

sůl

1 špetka drceného kmínu

1 lžička másla

1,5 lžičky sušených bylinek (oregano, rozmarýn, tymián)

1 lžička mleté sladké papriky

Restovaná mrkev:

300 g mrkve

sůl

mletý pepř

1 lžička másla

2 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Mletou papriku smícháme s trochou vody. Touto směsí potřeme kuřecí stehna z obou stran. Pak je osolíme, posypeme drceným kmínem a bylinkami.
  2. Položíme do zapékací mísy a přidáme lžičku másla. Pečeme doměkka v remosce nebo v troubě. V troubě pečeme na 200 °C necelou hodinu. Během pečení podle potřeby podlijeme trochou vody.
  1. Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle, dáme na pánev, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
  2. Přidáme lžičku másla a trošku podlijeme vodou. Restujeme za častého míchání, mrkev by měla být na skus.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám