Hlavní obsah

Nakládaný bůček

Foto: Iren

Nakládaný bůček

Pokud máte doma krásný kousek bůčku, rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na bezkonkurenční bůček s česnekem a paprikou. Lze ho servírovat jen tak s chlebem k večeři, ale skvěle se hodí jako pohoštění k různým příležitostem

Článek

Suroviny

Menší porce 7 porcí Větší porce

1 kg vepřového bůčku

12 stroužků česneku

6 kuliček celého pepře

6 bobkových listů

1 lžička soli

Pasta na potírání:

15 stroužků česneku

1 lžička mletého pepře

1 lžička sladké papriky

1 lžička kari

1 lžička grilovacího koření

1 lžička soli

pár kapek worcestrové omáčky

chilli koření (podle chuti, nemusí být)

Postup přípravy

  1. Bůček uvaříme v tlakovém hrnci, maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané stroužky česneku, pepř a bobkový list. Hrnec uzavřeme poklicí a vaříme zhruba 30 minut
  2. Oloupané stroužky česneku na pastu utřeme. Přidáme koření, worcestrovou omáčku a vymícháme pastu, kterou potřeme celý kousek masa.
  3. Zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Takto uvařený a potřený bůček necháme v lednici uležet 7 dní.

Bůček použijeme dle vlastní volby - libový nebo tučnější.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám