Článek
Suroviny
Menší porce 7 porcí Větší porce
1 kg vepřového bůčku
12 stroužků česneku
6 kuliček celého pepře
6 bobkových listů
1 lžička soli
Pasta na potírání:
15 stroužků česneku
1 lžička mletého pepře
1 lžička sladké papriky
1 lžička kari
1 lžička grilovacího koření
1 lžička soli
pár kapek worcestrové omáčky
chilli koření (podle chuti, nemusí být)
Postup přípravy
- Bůček uvaříme v tlakovém hrnci, maso vložíme do vařící osolené vody, přidáme oloupané stroužky česneku, pepř a bobkový list. Hrnec uzavřeme poklicí a vaříme zhruba 30 minut
- Oloupané stroužky česneku na pastu utřeme. Přidáme koření, worcestrovou omáčku a vymícháme pastu, kterou potřeme celý kousek masa.
- Zabalíme do alobalu a uložíme do lednice. Takto uvařený a potřený bůček necháme v lednici uležet 7 dní.
Bůček použijeme dle vlastní volby - libový nebo tučnější.