Hlavní obsah

Rychlé rohlíčky vhodné i k pivu

Foto: Iren

Rychlé rohlíčky

Chutné pohoštění z kynutého těsta? Rychlé rohlíčky! Ochutnejte se s kmínem nebo mákem!

Článek

SUROVINY

  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 špetka soli
  • 42 g droždí
  • 150 ml oleje
  • 250 ml mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 ks vejce

Postup

01.

Do části ohřátého mléka přidejte cukr, prsty rozdrobte kvasnice a nechte v hrníčku vyběhnout – bude to trvat asi 10 minut.

02.

V míse si odvažte mouku, přidejte olej, kvásek a důkladně propracujte ručním hnětačem. Do těsta není nutné nic přidávat. Kdyby se vám přeci jen lepilo na prsty, přisypte trochu mouky.

03.

Těsto po vykynutí (stačí asi 20 minut) vyválejte na silikonové podložce (nebo pomoučněném vále) na asi 5 mm silný plát. Rádýlkem nebo nožem vykrájejte trojúhelníčky o straně 5 cm a každý trojúhelníček srolujte od základny až ke špičce. Doporučuji skončit špičkou „pod rohlíčkem“ (jako by vám měl rohlíček tu špičku zasednout), v troubě se potom nevyroluje a nerozleze.

04.

Rohlíčky pokládejte na plech, potřete rozšlehaným vejcem, posypte solí a kmínem nebo mákem a pečte ve vyhřáté troubě na 200 stupňů asi 15 minut (dozlatova)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jednohubky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám