Článek
Suroviny
Menší porce1dávkaVětší porce
250-300 g čerstvých hub
120-150 ml smetany 31%
1 větší šalotka
1-2 lžičky dobrého pikantního kečupu
1-2 lžičky hořčice
2 lžíce másla
1 špetka sušeného česneku
1 špetka kmínu
sůl
pepř mletý
Topinky:
krajíce staršího chleba
olej na smažení
česnek - místo česneku můžeme dát domácí česnekovou pastu, recept zde:
Postup přípravy
- Houby očistíme. Větší nakrájíme na kousky, maličké necháme vcelku.
- Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme houby, osolíme a přidáme kmín. Dusíme doměkka a do vydušení tekutiny.
- Přidáme smetanu, hořčici a kečup. Zamícháme a necháme probublat do zhoustnutí. Dochutíme česnekem a pepřem.
- Podáváme ihned ještě horké, na topinkách potřených česnekem.
Dobrou chuť !