Hlavní obsah

Houbové topinky

Foto: Iren

Houbové topinky

Voňavé houbové topinky jsou vynikající kombinací křupavého chleba a lahodné houbové směsi se smetanou, česnekem a kapkou hořčice. Ideální jako odměna pro velké i malé houbaře, když přinesou z lesa košík plný hub.

Článek

Suroviny

Menší porce1dávkaVětší porce

250-300 g čerstvých hub

120-150 ml smetany 31%

1 větší šalotka

1-2 lžičky dobrého pikantního kečupu

1-2 lžičky hořčice

2 lžíce másla

1 špetka sušeného česneku

1 špetka kmínu

sůl

pepř mletý

Topinky:

krajíce staršího chleba

olej na smažení

česnek - místo česneku můžeme dát domácí česnekovou pastu, recept zde:

Postup přípravy

  1. Houby očistíme. Větší nakrájíme na kousky, maličké necháme vcelku.
  2. Na rozehřátém másle zpěníme drobně nakrájenou šalotku. Přidáme houby, osolíme a přidáme kmín. Dusíme doměkka a do vydušení tekutiny.
  3. Přidáme smetanu, hořčici a kečup. Zamícháme a necháme probublat do zhoustnutí. Dochutíme česnekem a pepřem.
  4. Podáváme ihned ještě horké, na topinkách potřených česnekem.

Dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám