Hlavní obsah
Jídlo a pití

Povidlové kuřátko

Foto: Iren

Povidlové kuřátko

Pro milovníky spojení slaných a sladkých chutí je toto pečené kuře jako dělané. Kuřecí stehna jsou naložená do marinády z povidel, sójové omáčky a hořčice. Dokonale se tak propojí výrazné komponenty, co zajistí doslova chuťovou explozi.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

4 kuřecí stehna

4 lžíce povidel

2 lžíce sójové omáčky

1 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce oleje

sůl

mletý pepř

3 lžíce vody

Postup přípravy

  1. Kuřecí stehna osolíme, opepříme a dáme do pekáčku. Povidla rozmícháme s horkou vodou, přidáme sójovou omáčku, hořčici a olej a vzniklou marinádou přelijeme kuřecí maso, které pak dáme, v uzavíratelné misce, přes noc do lednice.
  2. Maso včas vyndáme z lednice a necháme ještě asi 1 hodinu při pokojové teplotě odležet. Troubu zapneme na 180 °C. Maso v pekáčku podlijeme ještě troškou vody a dáme péct do trouby.
  3. Pečeme asi 40 minut při 180 °C. Upečená stehna podáváme s rýží, bramborami nebo jen čerstvým pečivem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám