Hlavní obsah

Jahodové nanuky s jogurtem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Nanuk

Čas dozrávání jahod přímo vybízí k mlsání těchto sladkých voňavých plodů. Můžete je konzumovat nejen v koktejlech, koláčích a šampaňském. Zkuste připravit jahodové nanuky.

Článek

Suroviny

Menší porce 10 kusů Větší porce

200 g jahod

70-90 g krupicového cukru (podle sladkosti jahod)

10 g kukuřičného škrobu (Maizena)

25 ml vody

150 g bílého smetanového jogurtu (10% tuku)

Postup přípravy

  1. Jahody odstopkujeme, důkladně propláchneme vodou a nakrájíme na kousky. Rovnou je vložíme do menšího rendlíku.
  2. K jahodám přidáme cukr a za častého promíchání je malou chvilku ve vlastní šťávě dusíme.
  3. Maizenu rozmícháme ve vodě a jahody zahustíme. Povaříme už jen velmi krátce. Odstavíme a necháme prochladnout. K urychlení můžeme použít studenou vodní lázeň.
  4. Jahodovou směs přendáme do sekáčku potravin, přidáme jogurt a vše rozmixujeme.
  5. Touto směsí naplníme nanuková tvořítka, která pak vložíme do mrazničky. Minimální doba mražení je cca 5 hodin.
  6. Pokud máme tvořítka plastová, tak nanuky lehce vyjmeme, pokud je jen na malou chvilku ponoříme do užšího a vyššího hrníčku s horkou vodou.
    Ze silikonové ploché formy je lehce pouze "vyloupneme".

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám