Článek
SUROVINY
- 250 g cukru krystal
- 60 ml polotučného mléka
- 100 g másla
- 80 g arašídového másla
- 2 lžíce kakaa
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 špetka soli
Postup
01.
V pánvi nechte na střední až vyšší plamen povařit společně cukr, mléko, máslo a kakao, trvat to bude asi tři minuty. Sejměte pánvičku z plotny a přidejte do promíchané směsi arašídové máslo, vanilkový extrakt, špetku soli a ovesné vločky. Směs by měla být hustá. V případě, že nebude směs dostatečně hustá, přidejte vločky.
02.
Ze směsi tvořte na pečicí papír pomocí lžíce bochánky ve tvaru sušenek. Sušenky nechte ztuhnout při pokojové teplotě asi 30 minut.