Hlavní obsah

Bramborákové chuťovky

Foto: Iren

Bramborákové chuťovky

S nádechem česneku a majoránky přinášejí na stůl tradiční české aroma, zatímco možnost přidání různých ingrediencí umožňuje nekonečné kombinace chutí.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

Bramborák:

400 g brambor

1 vejce

50 ml horkého mléka

80-120 g hladké mouky

sůl

pepř mletý

sušená majoránka dle chuti

česnek dle chuti

sádlo na smažení

Ostatní:

150 g tvarohu z vaničky

150 g taveného sýra

sůl

česnek dle chuti

paprika mletá dle chuti

Na ozdobu:

1/2 klobásy

1/2 červené cibule

1/2 hermelínu

2 rajčata

2 kyselé okurky

petrželka (nebo řeřicha)

  1. Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme přebytečnou tekutinu, zalijeme horkým mlékem a zamícháme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, zamícháme a na konec zahustíme podle potřeby moukou na hustší lité těsto.
  2. Na sádle smažíme z obou stran malé silnější bramboráčky.
  1. Tvaroh a tavený sýr společně vyšleháme a dochutíme solí a česnekem.
  2. Bramboráčky potřeme tvarohovou pomazánku, obložíme nakrájenou klobáskou nebo obaleným hermelínem v paprice a dozdobíme nakrájenou zeleninou.

Poznámka

Bramboráčky jsou dobré teplé i studené.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám