Článek
Suroviny
Menší porce 4 porce Větší porce
Bramborák:
400 g brambor
1 vejce
50 ml horkého mléka
80-120 g hladké mouky
sůl
pepř mletý
sušená majoránka dle chuti
česnek dle chuti
sádlo na smažení
Ostatní:
150 g tvarohu z vaničky
150 g taveného sýra
sůl
česnek dle chuti
paprika mletá dle chuti
Na ozdobu:
1/2 klobásy
1/2 červené cibule
1/2 hermelínu
2 rajčata
2 kyselé okurky
petrželka (nebo řeřicha)
- Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, vymačkáme přebytečnou tekutinu, zalijeme horkým mlékem a zamícháme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, majoránku, pepř, zamícháme a na konec zahustíme podle potřeby moukou na hustší lité těsto.
- Na sádle smažíme z obou stran malé silnější bramboráčky.
- Tvaroh a tavený sýr společně vyšleháme a dochutíme solí a česnekem.
- Bramboráčky potřeme tvarohovou pomazánku, obložíme nakrájenou klobáskou nebo obaleným hermelínem v paprice a dozdobíme nakrájenou zeleninou.
Poznámka
Bramboráčky jsou dobré teplé i studené.