Článek
Bez špetky skořice se zde neobejdete. Podávejte s kopečkem šlehačky či zakysané smetany.
Suroviny
1 kg jablek
6 lžic krupicového cukru
2 lžičky citronové šťávy
2 vanilkové pudinky
240 g dětských piškotů
skořice (dle chuti)
Postup přípravy
- Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a zalijeme 250 ml vody. Přidáme cukr, citronovou šťávu a skořici. Přivedeme k varu.Jak rychle oloupat jablka
- Povaříme 10 minut, pak jablka rozmačkáme šťouchadlem na brambory.
- Vanilkové pudinky rozmícháme ve 400 ml studené vody, přilijeme k jablkům a znovu přivedeme k varu. Za stálého míchání krátce povaříme.
- Na dno vymazané dortové formy rozložíme piškoty, přelijeme částí jablečného pudinku, zakryjeme piškoty a znovu přelijeme.
- Dáme na 5 hodin do lednice. Dort je ještě lepší ozdobený šlehačkou.
Dobrou chuť