Článek
Suroviny
Menší porce 1 porce Větší porce
100 g kuřecího masa (prsa)
4 žampiony
3 vejce
3 lžíce studené vody
1 lžička kari koření
hladkolistá petržel
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Žampiony nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso i žampiony opečeme.
- Vejce rozšleháme, přidáme tři lžíce studené vody (na každé vejce jednu), osolíme a přidáme část jemně nakrájené petrželky a ochutíme kari kořením.
- Vejci zalijeme připravené maso s houbami a upečeme omeletu.
Přendáme opatrně na talíř a posypeme zbytkem petrželky.
DOBROU CHUŤ
Poznámka autorky receptu
Voda se k vejcím přidávat nemusí, ale omelety jsou s ní nadýchanější.