Hlavní obsah

Kuřecí špízy

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Ilustrační foto

Špízy z jemného kuřecího masa jsou ideálním receptem pro začátečníky. Fantastické jídlo plné chutí a vůní je nejen hezké na pohled, ale především moc dobré. Spolu s jogurtovým dipem se špízy stanou hitem každé letní grilovačky.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce

500 g kuřecích prsou

1 červená paprika

1 žlutá paprika

2 pikantní klobásy

3 cibule

Na marinádu:

šťáva z limetky

čerstvý zázvor

sójová omáčka

1 lžíce medu

olivový olej

Postup přípravy

  1. Připravíme marinádu. V misce smícháme trochu olivového oleje, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a med.
  2. Maso očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a vložíme do marinády. Stačí hodina, ale nejlepší je nechat marinovat přes noc.
  1. Papriky omyjeme, vykrojíme semeníky a nakrájíme je na kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na menší kusy. Klobásu nakrájíme na kolečka.
  2. Na špejle střídavě napichujeme maso, kousky papriky, cibule a kolečka klobásy. Na koncích by měla být klobása.
  3. Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě a průběžně potíráme zbytkem marinády.

Dobrou chuť!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám