Článek
Suroviny
Menší porce 4 porce
500 g kuřecích prsou
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 pikantní klobásy
3 cibule
Na marinádu:
šťáva z limetky
čerstvý zázvor
sójová omáčka
1 lžíce medu
olivový olej
Postup přípravy
- Připravíme marinádu. V misce smícháme trochu olivového oleje, limetkovou šťávu, sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor a med.
- Maso očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a vložíme do marinády. Stačí hodina, ale nejlepší je nechat marinovat přes noc.
- Papriky omyjeme, vykrojíme semeníky a nakrájíme je na kousky. Cibuli oloupeme a také nakrájíme na menší kusy. Klobásu nakrájíme na kolečka.
- Na špejle střídavě napichujeme maso, kousky papriky, cibule a kolečka klobásy. Na koncích by měla být klobása.
- Grilujeme na venkovním grilu nebo v troubě a průběžně potíráme zbytkem marinády.
Dobrou chuť!