Hlavní obsah
Jídlo a pití

Parmazánové košíčky

Foto: Iren

Parmazánové košíčky

Sladkostí je v období oslav a večírků až moc. Proč si sváteční čas nevylepšit i něčím slaným. Snadné parmazánové košíčky s bramborami jsou skvělé naplněné oblíbenými pomazánkami a ozdobené bylinkami. Perfektně se hodí k vínu i sektu.

Článek

Suroviny

Menší porce12 porcí Větší porce

4 větší brambory

2 lžíce rozpuštěného a vychladlého másla

1 lžíce panenského olivového oleje

1 lžička soli

1 lžička mletého pepře

1/2 lžičky sušeného mletého česneku

150 g nastrouhaného parmazánu

tuk na vymazání formy

Na dohotovení:

oblíbené pomazánky a bylinky

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme.
  2. Máslo, olej, sůl, pepř a česnek společně prošleháme v mističce.
  3. K bramborám přisypeme sýr a přilijeme olejovou směs. Vše spolu důkladně promícháme.
  4. Formu na muffiny vytřeme olejem a pak ji rovnoměrně vyložíme bramborovým těstem. Prsty vytvarujeme košíčky s tenčími stěnami.
  5. Košíčky pečeme asi 40 minut při 180 °C.
  6. Necháme je vychladnout, vyndáme z formy a ozdobíme pomazánkou a bylinkou. Do košíčků se hodí tvarohová s česnekem.

Kuřecí špízy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám