Hlavní obsah

Šlehačková roláda bez mouky - recept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Iren

Ilustrační foto

Rolády patří mezi velmi vděčné moučníky ať už ke kávě nebo na rodinnou oslavu. Jsou rychlé, chutné a krásně vypadají. Naplnit je můžete téměř čímkoliv vás napadne.

Článek

Tato roláda je vhodná i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku. Je neskutečně lehounká a není příliš sladká.

Budeme potřebovat na jednu roládu:

Těsto:

6 vajec

70 g cukru krupice

2 lžíce kakaa

Náplň:

1 kelímek 40% smetany na šlehání

banán nebo jahody (možno vynechat)

Na potření papíru pečení:

kousek másla

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto 2 větší lžíce kakaa.
  3. Vyšleháme bílky do tuha a opatrně je vmícháme (zabalíme) do vyšlehaných žloutků.

Katův šleh - recept

4.  Směs nalijeme na plech s pečícím papírem, potřeným kouskem másla a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 8 minut (elektrická, horní a spodní ohřev).

5.  Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír.

6.  Počkáme 5-10 minut a papír odlepíme. Roládu srolujeme i s utěrkou a necháme vychladnout.

7.  Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha.

Lehoučká, bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahody a postupně obměňovat.

Dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám