Článek
Tato roláda je vhodná i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku. Je neskutečně lehounká a není příliš sladká.
Budeme potřebovat na jednu roládu:
Těsto:
6 vajec
70 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
Náplň:
1 kelímek 40% smetany na šlehání
banán nebo jahody (možno vynechat)
Na potření papíru pečení:
kousek másla
Postup přípravy
- Oddělíme žloutky od bílků.
- Žloutky vyšleháme s cukrem a do vyšlehaných žloutků vmícháme přes síto 2 větší lžíce kakaa.
- Vyšleháme bílky do tuha a opatrně je vmícháme (zabalíme) do vyšlehaných žloutků.
4. Směs nalijeme na plech s pečícím papírem, potřeným kouskem másla a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 8 minut (elektrická, horní a spodní ohřev).
5. Po vytažení na piškot položíme suchou čistou utěrku a ihned překlopíme na druhý plech. Tudíž pod roládou je teď utěrka a nahoře papír.
6. Počkáme 5-10 minut a papír odlepíme. Roládu srolujeme i s utěrkou a necháme vychladnout.
7. Až roláda vychladne, vyšleháme 40% šlehačku do tuha.
Lehoučká, bezlepková roláda. Do šlehačky jde vmíchat banán, jahody a postupně obměňovat.
Dobrou chuť !