Článek
Suroviny
4 větší porce
100 g pivního sýru - Olomoucké tyčinky
100 g Nivy
100 g zralý Hermelín
100 g Eidam nebo uzeného bloku
50 g Romadúru
50 g másla
sladká paprika
pálivá paprika
drcený kmín
sklenka světlého piva
3 lžíce sádla
1 vejce natvrdo
petrželka
asi 8 krajíčků chleba
Postup přípravy
- Eidam nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky.
- Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme pivo.
- Vše vymícháme v hladkou pastu.
- Nakonec zamícháme koření.
- Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem.
A máme hotovo. Dobrou chuť !