Hlavní obsah
Jídlo a pití

Topinky k pivu

Foto: Iren

Topinky k pivu

Skvělé topinky, které musíte vyzkoušet. Jsou vhodné nejen k pivu, ale i jako rychlá večeře nebo chuťovka.

Článek

Suroviny

4 větší porce

100 g pivního sýru - Olomoucké tyčinky

100 g Nivy

100 g zralý Hermelín

100 g Eidam nebo uzeného bloku

50 g Romadúru

50 g másla

sladká paprika

pálivá paprika

drcený kmín

sklenka světlého piva

3 lžíce sádla

1 vejce natvrdo

petrželka

asi 8 krajíčků chleba

Postup přípravy

  1. Eidam nebo uzený blok nastrouháme, ostatní sýry nakrájíme na plátky.
  2. Nastrouhaný sýr vymícháme v míse s máslem, potom postupně přidáváme ostatní druhy sýrů, přiléváme pivo.
  3. Vše vymícháme v hladkou pastu.
  4. Nakonec zamícháme koření.
  5. Z krajíčků chleba připravíme na sádle topinky, které mažeme připravenou pomazánkou a zdobíme plátky vařeného vejce, petrželkou a bohatě zapíjíme pivíčkem.

A máme hotovo. Dobrou chuť !

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám