Hlavní obsah

Pikantní medová žebra

Foto: Iren

Pikantní medová žebra

Žebírka jsou taková hospodská klasika, kterou si rádi jednou za čas dopřejeme. Připravit si je zvládnete i doma. Budou šťavnatější a hlavně marináda z medu a chilli nemá chybu.

Článek

Suroviny

Menší porce 5 porcí Větší porce

1,5 kg vepřových žebírek

150 ml tekutého medu

100 ml sladké chilli omáčky

5 lžic octa

3 lžíce tmavé sójové omáčky

2 lžíce granulovaného česneku

2 lžíce hrubozrnné hořčice

1 lžíce hrubozrnné soli

  1. Z uvedených surovin vyšleháme marinádu, do které vložíme naporcované maso a necháme marinovat.
  2. Marinovaná žebra naskládáme na hlubší plech a dáme do trouby, přelijeme zbylým nálevem a pečeme při 200 °C nejméně 90 minut.
  3. Vypečenou šťávu můžeme zahustit. Žebírka podáváme s pečivem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám