Hlavní obsah

Vepřová krkovice na zelenině pečená v pečence nebo troubě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Vepřová krkovice na zelenině pečená v pečence

Pečenka je skvělý pomocník pro letní vaření. Šetří energii a ani nevytváří nadbytečné teplo v kuchyni. Zkuste v ní připravit výborné plátky z krkovice s kupou sezónní zeleniny.

Článek

Suroviny

Menší porce 4 porce Větší porce

850 g vepřové krkovice

350 g rajčat(8 kusů)

300 g cibule(2 kusy)

240 g paprik(2 kusy)

4 stroužky česneku

1 řapík celeru

2 lžíce worcesterové omáčky (nemusí být)

2 lžičky celého kmínu

2 lžičky oleje

sůl podle potřeby

4 tenké plátky másla

Postup přípravy

  1. Z opláchnuté a osušené krkovice ukrojíme 4 plátky a z obou stran je osolíme a z jedné okmínujeme (druhou raději až v pečence).
  2. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
    Rajčata na čtvrtiny, cibuli na hrubé kousky, řapík, česnek a papriku nahrubo.
  3. Zeleninu dáme do pečenky, lehce osolíme, přidáme worcester a promícháme.
  4. Na zeleninu položíme okmínovanou stranou dolů plátky masa, pokapeme olejem a posypeme zbytkem kmínu.
  5. Pečenku přikryjeme víkem a pečeme 45 minut. Poté plátky masa otočíme a pečeme doměkka cca 45-50 minut.
  6. 10 minut před koncem dáme na každý kousek masa po plátku másla a dopečeme.
  7. Na přílohu se hodí vařené brambory, rýže, můžou to být i různé noky

Kuřecí špízy

Nádobu pečenky mám 4,3 l, rozměr 28×28×11 cm.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám