Hlavní obsah

Výborné hrníčkové knedle

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Iren

Ilustrační foto

Tohle množství je na cca 6… 1/4 l hrnečků (z 1 hrnečku asi 5 koleček knedlíků)

Článek

SUROVINY

hrnek hrubá mouka2
hrnek mléko2
ks rohlík (na kostičky)4
ks vejce4
sůl
pepř mletý
petrželka, šnytlich
sádlo nebo máslo na vymazáni hrnečků

POSTUP

Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplníme hrníčky vymazané sádlem nebo máslem(asi do 2/3). Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrnečky(voda v hrnci by měla sahat asi pod polovinu hrnečků). Zakryjeme pokličkou a vaříme 27 min. Vypneme a necháme ještě 2 min. hrnečky v hrnci stát, potom knedlíky vyklopíme a podáváme nakrájené na kolečka.

Rada: Tohle množství je na cca 6… 1/4 l hrnečků (z 1 hrnečku asi 5 koleček knedlíků). Před vyklopením knedlíků objedu nožem obvod kolem okrajů a knedlíky bez problémů vyklopím. Při vymazávání hrnečků nešetřete máslem nebo sádle.

Vyzkoušejte a napište do komentářů jak se povedla a hlavně jak chutnala.

DOBROU CHUŤ

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám