Článek
SUROVINY
hrnek hrubá mouka2
hrnek mléko2
ks rohlík (na kostičky)4
ks vejce4
sůl
pepř mletý
petrželka, šnytlich
sádlo nebo máslo na vymazáni hrnečků
POSTUP
Mouku smícháme s mlékem a žlouky, přidáme nasekanou petrželku opepříme a osolíme. Do těsta přidáme rohlíky pokrájené na kostičky a zlehka přimícháme tuhý sníh z bílků. Tímto těstem naplníme hrníčky vymazané sádlem nebo máslem(asi do 2/3). Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu a vložíme do hrnce naplněné hrnečky(voda v hrnci by měla sahat asi pod polovinu hrnečků). Zakryjeme pokličkou a vaříme 27 min. Vypneme a necháme ještě 2 min. hrnečky v hrnci stát, potom knedlíky vyklopíme a podáváme nakrájené na kolečka.
Rada: Tohle množství je na cca 6… 1/4 l hrnečků (z 1 hrnečku asi 5 koleček knedlíků). Před vyklopením knedlíků objedu nožem obvod kolem okrajů a knedlíky bez problémů vyklopím. Při vymazávání hrnečků nešetřete máslem nebo sádle.
Vyzkoušejte a napište do komentářů jak se povedla a hlavně jak chutnala.
DOBROU CHUŤ