Hlavní obsah

Zeleninový guláš

Foto: Iren

Zeleninový guláš

Bezmasou verzi guláše si oblíbíte po jeho rychlou přípravu. Čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky a koření jako na klasický guláš, vytvoří lahodný chuť.

Článek

Zahustit můžete klasickou moukou nebo jiným, zdravějším způsobem.

4 velké brambory

1 velká cuketa

1 červená paprika

1/2 plechovky loupaných rajčat

1 větší cibule

olivový olej

zeleninový vývar

mletá sladká paprika

majoránka

drcený kmín

sůl

mletý pepř

trocha mouky na zahuštění (použila jsem pohankovou)

Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájenou cuketu, brambory, papriku a orestujeme.

  1. Přisypeme sladkou papriku, majoránku, kmín a vmícháme loupaná rajčata. Vše zalijeme vývarem, ochutíme solí, mletým pepřem a vaříme, dokud není zelenina měkká. Nakonec zahustíme guláš trochou mouky, kterou jsme si rozmíchali ve vodě.
  2. Podáváme s krajícem chleba.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám