Hlavní obsah
Názory a úvahy

Babiš a Jack Rozparovač

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je českou tradicí, naše VIP přirovnávat ke světovým osobnostem

Článek

Andrej Babiš si postěžoval, nebo se s tím spíš chlubil, že se o něm v médiích mluví a píše nehorázně mnoho. Že se stal tématem, bez kterého se neobejdou. Pane Babiši, když Jack The Ripper zohavil svoji třetí oběť, psalo se o něm nejen v Londýně, ale po celé Anglii. Dočkal se zfilmovaní a také muzikálového provedení. Takže se ještě pořád máte na co těšit. Vždyť o Váš se píše hustěji až poté, co jste rozpáral Evropské dotace pro malé podniky a poté státní rozpočet.

Už nějaký čas přirovnáváme naše VIP ke světovým celebritám. Např. Láďa Kerndl je český Frank Sinatra. Miloš Zeman o sobě jednou prohlásil, že je takovým českým „Trampem“ okamžitě mu volali z osady „Prcinka“, jestli by jim nešel dělat šerifa. Ovčáček že by u nich mohl pást kozy.

Pane Babiši, jako VIP byste si zasloužil přirovnání ke světové postavě, napadá mě ten „Jack The Ripper“, jestli budete pokračovat ve svém už zaběhlém stylu, dočkáte se určitě zfilmovaní a také zhudebnění v muzikálu. A můžete to dotáhnout až na Broadway pod titulem „Babiš The Ripper“. Nově se chystáte rozpárat současnou vládu už po třetí. To by mohlo nasvědčovat, že Vám dochází vlastní témata.

Mimochodem jste měl údajně požádat kardinála Vlka o zařazení do modliteb prosebných vzhledem k tomu, že dáváte chléb 40 tisícům zaměstnancům ve Vašich podnicích a také že odvádíte státu enormní daně. Snad je to fakt možná jen anekdota. Kardinál Vlk Vám po krátkém zamyšlení odpověděl „ale vždyť tam už o Vás je zmínka“.  Jo?  A kde, Vy na to? No přece tam, kde se říká „a opatruj nás ode všeho zlého.

Ivan Neumann

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz