Hlavní obsah
Lidé a společnost

Meryl Streep vzala rakovina velkou lásku: Překonat ztrátu jí pomohl sochař, který se do ní zamiloval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Je to téměř 45 let, co filmová legenda Meryl Streep řekla své ano slavnému sochaři Donu Gummerovi. Málokdo však ví, že jejich láska začala v době, kdy herečka prožívala nejhorší období svého života. Musela se vyrovnat se smrtí svého snoubence.

Článek

Láska na první pohled

„Nemůžete překonat bolest. Ať děláte, co děláte, ta bolest je vždycky někde vzadu v mysli a ovlivňuje všechno, co se děje,“ řekla tehdy zdrcená herečka. S Cazalem, který se proslavil ve filmu Kmotr, se poprvé setkala na konkurzu do jedné newyorské shakespearovské hry. Jemu bylo 39 let a jí pouhých 26. Cazale měl vzhled, který se hodil do každého filmu. Vysoké čelo, výrazný nos, a hubený obličej s černýma očima. „Nikdy jsem nikoho takového nepotkala,“ vzpomíná Meryl Streep, která se okamžitě zamilovala nejen do jeho šarmantního vzhledu, ale také do jeho lidskosti. Z krátkého flirtu se však brzy stala opravdová láska. Brzy spolu začali žít. Prožili spolu ty nejšťastnější chvíle, přestože předtím žili odlišné životy. Meryl studovala na nejprestižnějších amerických vysokých školách. „Byli tak šťastní. Měl jsem pocit, že spolu dokážou všechno,“ vzpomíná na jejich velkou lásku jejich herecký kolega Al Pacino.

Během natáčení se zasnoubili

Cazale hrál pouze v šesti filmech. Všechny tyto filmy však byly nominovány na Oscara. S Meryl Streep si nakonec zahrál ve filmu Lovec jelenů. Během jeho natáčení se stihli zasnoubit, ale radost jim zkazila ta nejhorší zpráva ze všech. Cazale zmeškal představení, protože se cítil velmi špatně. Verdikt lékařů byl jasný, rakovina plic v téměř posledním stádiu. Nemoc se mu velmi rychle rozšířila po celém těle. Nikdo nevěděl, jak vážné to ve skutečnosti je. Jak později vzpomínal dobrý přítel Meryl Streep, nikdy neviděl člověka, který by byl druhému tak oddaný jako ona. Herečka stála po boku svého snoubence celé měsíce. „Nikdy se nevzdávala a už vůbec nepropadala zoufalství,“ vzpomínal Al Pacino, který Cazala doprovázel na ozařování.

Okamžik, kterého se nechtěla dožít

Nemocný Cazale vypadal čím dál hůř, a tak ho chtěli ve filmu nahradit. Meryl Streep jim však pohrozila, že pokud ho vyhodí, odejde z filmu i ona. Tvůrci nakonec souhlasili, ale odmítli herce jakkoliv pojistit. To nakonec zaplatil jejich společný přítel. Cazale zemřel v březnu 1978, těsně před premiérou jejich společného filmu. Meryl Streep přišla o svou životní lásku, Al Pacino a Robert De Niro o hereckého partnera a nejlepšího přítele. „Měl velký smysl pro realitu. John tu prostě byl. Byl při zemi. Jediné, co jsem si přál, bylo hrát vedle něj do konce života,“ dodal Al Pacino.

Život je o volbách

Meryl tehdy nebylo ani 30 let a postupem času zjistila, že nedokáže žít ve městě, kde přišla o svého snoubence, o svou velkou životní lásku. Přítel jejího bratra byl v té době na cestách. Nabídl jí, že si může zapůjčit jeho byt po tu dobu, co on bude pryč. Tím přítelem byl sochař Don Gummer, který se jí stal oporou v nejhorších chvílích jejího života. „Velmi rychle si uvědomil, že se do ní zamiloval,“ přiznal Gummer, který se o šest měsíců později s Meryl Streep oženil. Mnozí svatbu, která se konala velmi brzy po smrti jejího snoubence, kritizovali, ale Meryl všem dokázala, že i ona to se vztahem myslí smrtelně vážně. S manželem, s nímž má čtyři děti, letos oslavili 45. výročí svatby. „Život je o volbách. Jsem šťastná za to, co jsem si vybrala. Žila jsem výchovou svých čtyř dětí a měla jsem velké štěstí, že jsem potkala tak úžasného, podporujícího muže. Být s manželem a našimi dětmi mi vždy přinášelo největší potěšení a největší radost v životě,“ prozradila v jednom ze svých rozhovorů šťastná Meryl.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz