Hlavní obsah
Hry

Dokážete správně vyluštit párátkový hlavolam?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jakubi

Aby mozek nezahálel, je třeba jej neustále procvičovat. Luštění hlavolamů je k tomu jako stvořené. Což takhle zkusit hlavolam s párátky? Zkusíte ho?

Článek

Všemožných hlavolamů je mnoho druhů. Každý si může vybrat takový, jaký mu nejvíce vyhovuje. A co třeba zkusit hlavolam s párátky? Skvělý nápad! Přemýšlet u něj jistě chvíli budete. A o co v něm jde? Na obrázku níže vidíte příklad z párátek: 1+2+3=3. Vaším úkolem je přemístit jedno párátko tak, aby byl příklad pravdivý a dával smysl. Zvládnete to? Dejte se do přemýšlení.

Foto: Jakubi

Přesuňte jedno párátko tak, aby příklad dával smysl.

Anketa

Dokázali jste přijít na řešení příkladu?
Ano a poměrně brzy.
100 %
Ano, ale za docela dlouhou dobu.
0 %
Ne, vůbec jsme na to nepřišli.
0 %
Celkem hlasovali 2 čtenáři.


Jestliže jste na řešení přišli, odvedli jste skvělou práci a na hlavolamy máte mozek dobře stavěný. Pokud na správné řešení ne a ne přijít, tak se již více nemusíte trápit a podívejte se na obrázky níže, kde je řešení.

Foto: Jakubi

Přesunete toto párátko…

Foto: Jakubi

A vznikne tento příklad, který již dává smysl.




Zdroj: mindyourlogic.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz