Hlavní obsah
Lidé a společnost

Miloš Zeman neočekávaně ocenil Jaroslava Haška. Smál se nahlas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Jansch

Prezident na penzi Miloš Zeman si zálibně prohlíží knihu autora Martina Nezvala (v pozadí).

Kdo by vsadil, že Miloš Zeman po odchodu z Hradu zůstane v Lánech a bude se jen tak dívat na panství Petra Pavla, pohořel by. Bývalý prezident sice nemá svůj institut, ale energie má na rozdávání!

Článek

Možná i proto se rozhodl přijmout pozvání do jámy lvové, pražské bašty ODS, ve které ho přivítala Balbínova poetická hospůdka.

Absurdita na pódiu

V ní si o proběhlém víkendu dal dostaveníčko spisovatel Martin Nezval spolu s mediálním guru doc. Petrem Žantovským.

První z jmenovaných přimhouřil oči a přetavil Jaroslava Haška z časů vzniku Dobrého vojáka Švejka do současnosti. Inscenace o životě spisovatele tak může žít svým vlastním životem. Někteří fajnšmekři si ji rádi koupí a jiní si mohou stoupnout do fronty v knihovně.

Anketa

Jaký je Váš názor na aktivity bývalého prezidenta Miloše Zemana?
Jsou mně jedno. Je to důchodce jako každý jiný.
4,4 %
Měl by být při vědomí zastávané funkce v minulosti trochu vážnější.
0,3 %
Ví, co dělá. Nikdy si do ničeho mluvit nenechal a to mně na něm bylo sympatické.
58,7 %
Já ho nikdy nevolil/a, spíše jsem ho na Hradě trpěl/a. Jsem rád/a, že už tam není!
36,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1198 čtenářů.

Druhým odvážným počinem, který byl na světě přivítán, je dílo s názvem Zpátky ve Cvokhauzu. V něm se Žantovský vyrovnává s předpisy EU, které se mu zdají být absurdní.

Oba dva spolu se svými příznivci se pak pustili do připravovaného dramatu na pódiu, které svět neviděl!

Podpořeno bylo malé umění

Miloš Zeman na akci dorazil služebním vozem v doprovodu příslušníka Ochranné služby a bylo na něm vidět, že si soukromého večírku užívá.

Pivo teklo jako v každé jiné knajpě proudem, a tak byli všichni příjemně spokojeni.

Jiří Hrdina, dlouholetý předseda mimoparlamentní Balbínovy poetické strany, jež ideologií navazuje na Stranu zdravého rozumu v mezích zákona, točil pivo a rozdával úsměvy, protože udělal povedený kasaštyk.

Na vystupování zpěváků a kapel, které mají do kapsy hlouběji, bude a legrace také zůstane zachována. O nic víc tu nejde.

Možná se připravuje na paměti

Bývalý prezident je dnes již soukromou osobou. Kdy chce a kam chce přijít mu už neurčuje žádný ouřada. Proto si jako důchodce užívá své penze a sem tam si pořídí knížku.

Je dobře, že svého nově získaného práva využívá tak, jak uzná za vhodné.

Jestli se nechá přesvědčit k sepsání pamětí o tom, jaké to je být 10 let v čele státu, o tom můžeme prý zatím jen spekulovat. Do vyjádření se mu evidentně nechce, rád napíná.

Jediné, co lze z návštěvy exprezidenta v Balbínově poetické hospůdce dovodit, je ocenění Jaroslava Haška in memoriam. Určitě první, ale možná ne poslední, některým z českých státníků. Zasloužil si to. Patří do zlaté pokladnice české literatury.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz