Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejméně bezpečná místnost v domácnosti - kuchyně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Kuchyně - prostor na zabití?

Většina z nás si představí kuchyni jako místo, kde se připravuje jídlo a kde se všichni sejdou u stolu na oběd. Z hlediska četnosti závažných trestných činů hraje také prim. V kuchyních našich domácností se odehrává nejvíce vražd.

Článek

Pro kriminalisty jde o místo, ve kterém se dobře zajišťují stopy po provedeném trestném činu, protože je vše na místě tam, kde zdánlivě má být.

Stačí se otočit a máchnout rukou

Po ruce jsou různé druhy nožů, palička na maso, hrnce naplněné občas po okraj vařící polévkou. Prostě ideální místo pro provedení útoku, který není nijak pevně plánovaný, ale vychází z podstaty člověka, tedy odehrává se v rozrušení.

Muž přijde podnapilý domů a začne ženě vyčítat již dávno vyříkané skutky, kterých se měla nebo mohla dopustit a tím ji prostě leze na nervy. Okřikne ho nejdřív po dobrém, ale muž neustává a psychicky jí dovádí do stavu stále se stupňující nepohody.

Přeroste jí to v jediný okamžik přes hlavu, otočí se a máchne rukou, ve které však drží nůž, protože něco krájí. Kdyby klepala maso, byla by to palička…

Vyšetřování je rychlé jako hračka

Pokud by hádka probíhala v koupelně, hodila by po něm třeba mokrou utěrku z bubnu prádla, kdyby ho vyndávala. Pokud by jí rušil při luštění křížovek v obýváku, dostal by ránu vzteky mrštěným časopisem nebo propiskou, ale kuchyň je kuchyň.

Mezi akcí a reakcí je asi tisícina sekundy, kdy se člověk může rozmyslet. Této doby si však málokdo všimne a využije ji k tomu, aby se zastavil a v již započaté aktivitě spočívající v ohnání se dál nepokračoval. Nepříčetnost jako polehčující okolnost nepřipadá v úvahu.

Dokonáno jest. Policie v kuchyni rychle a bez problémů zajistí stopy, zadrží podezřelou nebo podezřelého, vznese obvinění, věc vyšetří, připraví obžalobu a soud vynese rozsudek. Hádkami v kuchyni a zbrklou reakcí si lidé zpravidla zbytečně zkomplikují život.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz