Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Vášnivé společné noci jsou dobrým začátkem. Časem přicházejí oddělené ložnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Z milého hlubšího oddychování se stalo nesnesitelné chrápání.

Potkali se, padli si do oka. Jeden bez druhého nemohl být. Každý okamžik byl jedinečný! Ano na radnici si řekli po půldruhém roce. Patnáct let je za nimi, mají dvě děti a hledají větší byt. Potřebují místnost navíc. Trávit spolu noc? Nikdy!

Článek

Ne, nechtějí se rozvádět, vše v jejich vztahu funguje, jen chce mít každý své soukromí. Krize už mají dávno za sebou a všechny byly malicherné proti tomu, co se v jejich duších odehrává nyní. I tak vypadají partnerské psychoterapie.

Stereotyp se dá tolerovat

Jejich děti si možná ani neuvědomují, že něco podobného je může potkat také. Poznávají první lásky a jsou nadšené z blízkosti svých prvních protějšků. A jejich rodiče? Ti si sice váží druhého, mají se rádi, sexu se oddávají podle toho, jak na něj mají chuť, ale pohled do zrcadla je jasný. Mládí je fuč! Čeká to každého z nás…

„Jsem rád, že vydržím společnou dovolenou.“ dozvídám se od pána, který rád chodí na tůry a manželka zase za památkami. Vždy jsou však schopni domluvit se jeden s druhým na doprovodu, a tak pán má za sebou návštěvu Galerie Mona Lisa v Paříži a paní si zase na Kanárských ostrovech vyšlápla na sopku Pico dei Teide. Pak už mají program každý svůj: „Syn chodí se mnou a obdivuje umění a dcera zase sbírá kamínky z těch jejich výšlapů.“ Povzdychla si úlevně paní.

Ona je primářkou v nemocnici, on je úspěšný prodejce kuchyňského studia. V rodině mají dvě auta, jezdí na společné dovolené a děti ze školy nosí vyznamenání. „Jde o problém ve vztahu?“ Ptají se a neznají odpověď.

Fyziologické problémy zastavit nejde

V žádném případě, jde jen o pragmatismus a další fázi vztahu- Ona si v sobotu ráda přispí a on odjíždí na směnu do kuchyňského studia. Snídani už mu nepřipravuje, protože dospěla k závěru, že si ji umí připravit sám, Dělá tedy jídlo pro celou rodinu a nechá ho všem na stole.

Když se probudí žena, jde připravovat oběd, také se snaží, aby všem chutnalo. Ovšem proč se mám nechat budit jeho nesnesitelným chrápáním, říká si. Když se poznali, prostě jen hlasitěji dýchal, chrupnul jenom někdy. Nyní mu dokonce během spaní tečou sliny z pusy a po ránu má mokrou půlku polštáře!

V době seznámení oba studovali. Ona obdivovala, jak hezky může muž vyprávět o toulkách přírodou a byla ochotná s ním spát i pod širákem. On byl překvapený a líbilo se mu, jak může být holka tak sečtělá a chopdit do knihoven a dívat se na obrazy…

„Také mu bylo o patnáct méně,“ připomínám a oddělení ložnic vřele doporučuji jako efektivní řešení. Vztah zůstane zachován! Ono s 15 lety a 18 kily navíc se při zájmu o udržení vztahu nic jiného dělat nedá. Důležité je, že se jeden druhému neodcizili a i dnes se rádi překvapují třeba opakováním svého prvního rande.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz