Hlavní obsah

EUROVOLBY 2024 | Jak platně odvolit a kdo je horký kandidát?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: LZWLF / Pro článek JH (se souhlasem autora)

Ilustrační obrázek

Jak správně odvolit? Kdo je favoritem letošním eurovoleb? A kdo usedne na trůnu vítězů? Více zde…

Článek

Vítejte u politického shrnutí pro: Volby do Evropského parlamentu, pro rok 2024. Letošek přinesl mnoho zvratů, strategií a nečekaných výsledků. Jaká je strategie pro euro kandidáty? Kdo má nejpikantnější kampaň? Kdo překvapil? Kdo dostane věnec slávy a stane se vítězem voleb?

Jak platně odvolit?

Do volební místnosti si s sebou nezapomeňte občanku, která musí být platná. Připomíná se to sice každé volby, ale víte kolik lidí, na toto jednoduché pravidlo, zapomene a doplatí na to?

Volit může pouze svéprávný občan ČR, kterému bylo 18 let. Volit můžete pouze jednu stranu nebo koalici (jeden list papíru). Není možné volit například jednoho kandidáta z koalice SPOLU a druhého ze STAN. Udělit preferenční hlas (zakroužkovat kandidáta na volebním lístku) je možné maximálně dvěma kandidátům.

Euro Menu aneb ročník 2024

V letošních volbách si, v zásadě, vybíráme mezi třemi segmenty: Koalicí SPOLU, Anti-Fialovci, „proruskými šmejdy“ / užitečnými idioty. Víc možností není…

Nemá proto cenu se dále zdržovat pláčem a můžeme se pustit do průchodu tím nejzajímavějším z euro kandidátů.

Hranatá Legenda - Závodník F4 & podomní prodejce ezo pomůcek

Filip Turek - je letos nejvýraznějším kandidátem, který mohl vůbec přijít. Kompletně zastínil Andreje Babiše a jeho hnutí, které by nemělo šanci ani s Markem Prchalem v zádech. Turek je králem rozhovorů, pořadů a diskuzních show, ve kterých svým soupeřům nakládá víc, než mistr v MMA.

Jeho minulost je dost temná. Má zvláštní a doposud ne zcela vyjasněné postoje k ezoterickému businessu, který byl během covidu provozován pod jeho jménem. Knihy, přístroje a léčiva, která nemají žádný medicínský účinek. Prý práva, na tento business, připadla po smrti matky jemu a on jen plnil poslední přání. Je tento příběh skutečný? Nechám na vás.

Zviditelnit se mu podařilo i díky akci: 30 pro Prahu, proti které výrazně protestoval. Chodil diskutovat s aktivisty a učeně je „školil“ z fungování motorů, klimatu a principu fungování světa. Jeho znalosti o klimatu, kterými rád poučuje druhé, jsou ale dost často nepřesné nebo vycucané z palce.

Poslední týdny před volbami se jeho kampaň rozjela na plné otáčky. Dává velký důraz na kontroverzní témata, kde hraje na strunu odpůrců Green Dealu, sňatku pro všechny a postaví se i za pojídače masa. Školí Nerudovou, z počtu pohlaví a celkově pepří svou kampaň. Český Andrew Tate. Vítězství mu to, dle mého, nepřinese.

Foto: LZWLF / Koláž memes ze sítě X, pro článek JH (se souhlasem autora)

Koláž vtipů / memes ze sítě X

Na sítí X, se po odvysílání „duelu,“ Turek vs. Nerudová, začaly množit vtípky a memes, zesměšňující vztah a postoj pana Turka, k symbolům svastiky a jednotek SS, které nesou jeho sběratelské předměty z 2. světové války.

(NE)Rudová - Čaputová z Wishe

Danuše Nerudová - neúspěšná kandidátka na prezidentku, neúspěšná rektorka, za jejíhož působení se na Mendelově univerzitě prodávaly tituly. Neúspěšná bude i letos. Je mi líto hnutí STAN, které veškerou svou snahu vsadilo na ty nejhorší myslitelné kandidáty v dějinách politiky ČR.

Kdo si řekl, že je dobrý nápad postavit kandidátku na ministerském dezertérovi, Janu Farském a neúspěšné kandidátce na prezidentku (Danuše Nerudová), nemám tušení, ale STAN si tímto rozhodnutím podepsal ortel smrti. Dva neúspěšní a nechtění „solitéři,“ přivedou stranu u voleb na buben. Neshodují se v zásadních tématech a každý kope za sebe. #teambuilding

SPOLU, ale bez Kalouska, Fišera a Hayata Okamury

Alexandr Vondra - hlavní kandidát koalice SPOLU, která se potýká s vnitřní krizí. Kalousek chtěl kandidovat do europarlamentu, ale koalice ho nepřipustila. A nejen jeho. I Hayata Okamuru nebo Pavla Fišera. Proč to SPOLU dělá?

Jedním z možných důvodů je přílišná, snad až škodlivá, samostatnost. Tu předvedl například Kalousek, který by nekopal za koalici, ale za sebe. Padlo tak nakonec rozhodnutí, které koalici přineslo úspěch.

Hlavou kandidátky se stal Alexandr „Saša“ Vondra, který v minulosti působil jako: ministr zahraničních věcí, ministr pro evropské záležitosti, ministr obrany a také jako europoslanec. Kandidátku koalice tak honosí: zkušený, rozvážný a ostřílený, klenot.

Síla levičáků - „Jeden prsten vládne všem…“

Kateřina Konečná - sešikovala pluk těch nejlepších bolševiků, kteří u nás ještě jsou a pod společnou vlajkou, pracujícího lidu, vyráží do boje o EU? To mi nějak nesedí. Od kdy mají komunisti rádi EU? Pozor! Je to past…

Paní Konečná, je typickým příkladem tzv. „chcimíra,“ který nebojuje za mír, ale křičí na oběť, aby se přestala bránit. Její kampaň je pouze pro silné povahy. Lži a polopravdy, jsou na denním pořádku. Stejně jako typický „chcimírovský“ verbální průjem. Pokud se někdo z výzkumné laboratoře zajímal o experiment, jak by vypadala třetí generace aktivního levičáka, tak v paní Konečné najdete exemplární příklad.

Ale mezi námi Katko. Nepřijde ti špatné zradit proletariát, za 250 000 Kč měsíčně a ještě z peněz kapitalistů? Co by tomu řekl papá Lenin? Tuším, že by tě převýchova v Gulagu neminula…

Andrea Babšoaneta - „Čobolák!“

Andrej Babiš jede předvolební bomby. Cílí na nenávist k Petru Fialovi, kterou systematicky rozsévá přes dva roky. Jeho vize, není žádná. Kandidáti? Opět má vše, narcisticky, zaměřené na sebe. Jasný důkaz, že Babiš je autokratický šéf hnutí. Vše řídí on! ANO, je stranou jednoho muže. Není důležité jaké je složení kandidátky. Hoďte to mě a já všecko zařídím, slibuje Babiš.

Z voliče dělá hlupáka, který si není schopen sám vybrat kandidáta. Nabízí snadná a líbivá řešení, na které masy a peněženka, slyší. Hlavně si nenamáhej hlavu, můj voliči. Kritické myšlení dá zabrat a mohl by si na něco přijít.

Klára Dostálová, která je číslo 1 Babišových euro záměrů, je pouze prodlouženou rukou, která je před programována, na plnění rozkazů svého vůdce. Nemá mít europoslanec nějaké kritické myšlení, samostatné rozhodování a vztah k zemi, pro kterou toto dělá?

Ztráta motivace volit…

Eurovolby jsou v ČR volby s nejnižší účastí. Nikoho nezajímá, kdo bude reprezentovat Česko a pobírat plat 250 000 Kč měsíčně. Lidé nemají zájem a říkají: „Nemám čas. Navíc, není koho vybrat. A ten jeden hlas nic nezmůže.“

Eurovolby ztratily atraktivitu. Lidé je přestávají řešit a mohou za to i sami politické strany, které na kandidáty navrhují „béčkové“ a vyhaslé politiky s elementární jazykovou vybaveností a absolutní poslušností ke své „domovské základně“ v tuzemsku. Sami tak dělají z voleb do EU frašku.

Závěrem…

Nenechte se zlákat, působivými a dobře cílenými slovy populismu. Každý z nás čelí strachu. Někdo z války, někdo z krize a jiný ze zítřka. Pokud můžete přijďte k volbám. Váš hlas, je zásadní. Můžete rozhodnout, kudy se společná evropská politika bude nadále ubírat. Jde o osud naší země a Evropy, které svým hlasem můžete ovlivnit.

Pokud chcete, můžete využít volební kalkulačku, kterou najdete zde: Volební kalkulačka. Jednoduchou volbou, odpovědí na otázky, najdete stranu nebo koalici, se kterou se nejvíce shodují vaše názory na dané otázky.

Přeji šťastnou volbu!

EVROPA VOLBY ČESKO…

Pokud se vám článek líbil, tak budu rád za sdílení mezi vaše přátele a známé. Nezapomeňte mne sledovat na platformě Seznam a Seznam Medium. Já se na vás budu těšit někdy příště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz