Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kdo jakkoli sympatizuje či podporuje teroristický útok na Izrael, je sám jeho přímým pachatelem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jan Šťovíček

Co v této chvíli představuje vlajka Palestiny - demonstraci za sebeurčení, nebo veřejnou podporu terorismu? Zelená je barva prorokova. Tak ať si ji spánembohem nechá.

Článek

Situace mezi Izraelem, Pásmem Gazy, Golanskými výšinami a třeba Západním břehem Jordánu je bezesporu složitá. Nepředstírám, že se v tomto náboženském, etnickém a geopolitickém problému nějak hluboce orientuji, ještě méně ale rozumím chování tzv. migrantů. Zejména těch, co teď oslavují úspěchy teroristů v jejich bývalé domovině.

Co vlastně od Evropy očekávají?

Jako první důvod se logicky nabízí, že utekli před nebezpečím, jež jim doma hrozí. V tom případě dost dobře nechápu, proč se radují z úspěchů společnosti, která je vyhnala z domova, proč tato hnutí, která je přímo ohrožují, podporují a oslavují. To logiku nemá. Druhý důvod, dle mého názoru častější, ale stejně logicky se nabízející, že se prostě chtějí mít dobře, využít možností, které Evropa nabízí a profitovat na evropském hospodářství, ať už si ve skutečnosti o hodnotách „západní“ společnosti myslí cokoli. Pokud oslavují a vítají vítězství svých teroristů a přejí si nastolení své víry po celém světě, nutně by to ale v ideálním případě mělo znamenat zánik západní společnosti a tedy i konec jejich profitu na evropské prosperitě. Což logiku opět - nemá. Určité povědomí, proč se tak chovají, ale máme – bez jakéhokoli sklonu k rasismu víme, že arabská, turecká, perská stejně jako černošská etnika málokdy dokázala dohlédnout dál, než k horizontu dalšího dne; ostatně přesně pro tuto ekonomickou krátkozrakost máme dostatečně výstižný termín „turecké hospodářství“.

Foto: Jan Šťovíček

spíše, než terčem vtipů, je „turecké hospodářství“ smutnou realitou

Co tedy s lidmi, kteří v Evropě mávají vlajkami Hamásu, Hizballáhu, Libanonu, nebo jen zelenou vlajkou proroka Mohammeda za účelem otevřené a veřejné oslavy teroristických útoků?

Člověk, který v současné době podporuje hamásské útoky, popřípadě se při tom sám přímo uchyluje k násilí, bude vždycky pro Evropu představovat nebezpečí .

Každého, kdo v současné době vystrčí na ulici jen růžek palestinské, hamáské, prorokovy či jiné vlajky na oslavu úspěšného teroristického útoku nebo s ním jinak veřejně sympatizuje, bez dlouhých cavyků zatknout, a deportovat přímou linkou do Tel Avivu. My bychom si vytáhli nůž ze zad a Izrael by získal cenný materiál na výměnu rukojmích. Má takové řešení vůbec nějaká negativa?

Ach ano, lidská práva… Tyto bytosti se jich svým chováním právě zřekli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz