Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dopis na rozloučenou v domě, který měl vybuchnout?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com (CC BY-0)

Ilustrační foto.

Při hrůzných událostech, které hýbou aktuálním děním, jsme lační po jakýchkoliv informacích. Některé jsou však protichůdné a vyvolávají pak řadu nových otázek.

Článek

Vždy mě fascinuje, když ve filmu, ale i v reálném životě policisté oznámí, že se dostali do domu, kde byl nachystán důmyslný pekelný stroj, který nevybouchl a pyrotechnici jej následně zneškodnili. Dělají to ti zločinci snad schválně „zfušované“? Vůbec nikomu nepřeji smrt, ale tato otázka je na místě. Zvlášť tehdy, pokud ji následuje informace o nalezeném pachatelově dopisu na rozloučenou - právě v tomto domě, ze kterého měly být trosky.

Napíše dopis, ve kterém se přizná k dalším vraždám a uvede (pravděpodobně) další informace, a zanechá jej v domě s otevřeným plynem a nastraženým výbušným systémem? To v žádném případě nedává smysl. Pravdou je, že smysl nenajdeme ani v jeho předchozích a následujících činech. V tomto ohledu by se tedy mohlo jednat o jakousi „legraci“ směrem k zasahujícím policistům, vystrašit je tím, ale v konečném důsledku nástražný systém neměl skončit s fatálními následky.

Podle vyšetřovatelů tak skončit ale měl. Ještě stojí za úvahu, jestli si pod pojmem dopis automaticky nevybavíme pouze propisku a papír? V dnešní době existuje nemálo možností. Mohlo se jednat o elektronickou verzi, email, nebo SMS někomu blízkému. Případně dopis nemusel být přímo v domě, ale například venku v poštovní schránce.

Bohužel se tyto podrobnosti dozvíme až mnohem později. Policisté z důvodu probíhajícího šetření nechtějí s veřejností sdílet žádné informace, ale protože nálada ve společnosti je vyhrocená a obrací se i proti nim, sdílejí tedy kusé zprávy, aby alespoň částečně ukojili nejen novináře, ale i čtenáře a diváky. Pak se nemůžeme divit, že i tyto málo zevrubné podrobnosti vyvolají mezi lidmi řadu nových otázek, jak můžeme vidět v různých diskusích.

Počkejme si tedy na ucelenou závěrečnou zprávu vyšetřovatelů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz