Hlavní obsah
Jídlo a pití

Youtubery hodnotící jídlo by měli zakázat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Matěj Vrtil/Pixabay (CC BY-0)

Málokteré video s jídlem shlédnu napoprvé. Často se stává, že člověk prostě musí odběhnout do lednice.

Článek

Pryč jsou časy, kdy byly pořady o vaření pouze v televizi. Na YouTube se čím dál víc objevují kanály, které zveřejňují videa s jídlem. Někteří vaří, jiní chodí do restaurací a na způsob pořadu Zdeňka Pohlreicha Ano, šéfe! hodnotí objednané pokrmy, další porovnávají stejný druh jídla od jiných výrobců, případně ochutnávají zahraniční delikatesy. Prosím, zakažte to!

Pokud některá z těchto tematických videí sledujete, dáte mi jistě za pravdu, že se na ně nemáme dívat hladoví. Obdobně je to s nakupováním. Jdete do obchodu hladoví a utratíte mnohem větší částky za potraviny, na které máte momentálně chuť. U videa s jídlem, které lahodí oku, dostanete hlad a musíte prostě jít prozkoumat ledničku. Pakliže nic nenajdete, vrátíte se k videu. Jenže za pár minut opět větráte v lednici, jestli náhodou někde vzadu nezůstalo něco dobrého, co by šlo okamžitě zkonzumovat.

Myslíte si, že sledování videa až po najezení se vás odradí od dalšího „luftování“ v chladné skříňce? Omyl. Dáte si například večeři. S příjemným pocitem v bříšku pustíte nějaké video youtubera, který navštívil restauraci. A během několika prvních minut dostanete takovou chuť na pokrm, který právě konzumuje váš oblíbený tvůrce, že si musíte znovu něco „zobnout“. Pak se ale nemůžete ani vy, ani vaše váha ničemu divit.

Druhá věc je ta, že luxusně vypadající jídlo nemůžete ochutnat. Mohli byste, ale ne hned. Sáhnout k obrazovce a vzít si ze stolu, který je právě v záběru kamery. To je, oč tu běží. Prosím výrobce televizí, mobilních telefonů, počítačů a dalších, aby konečně vynalezli způsob, kdy budeme moct okamžitě ochutnávat pokrmy z videa. Do té doby tyhle youtubery, streamery a influencery raději zakažte!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz