Hlavní obsah
Hry

Cáklé safari, to je 90 sekundová hra pro bystré hráče

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Máte rádi společenské hry, ale děsí vás, jak dlouho se některé hrají? Patříte do skupiny lidí, kteří než vytáhnou společenskou hru, dopředu přemýšlí, jak náročné je hru uklidit? Pokud se v těchto skupinách vidíte, Cáklé safari je hra právě pro vás.

Článek

Cáklé safari je snad nejsvižnější hra, kterou jsem kdy hrála. Má 150 krásně ilustrovaných karet a jedno kolo se hraje 90 sekund. Možná se vám tato doba zdá moc krátká a já s vámi souhlasím. Ale i proto je hra Cáklé safari svižná a dá se hrát i hodiny v kuse.

Cáklé safari je o rychlosti a o postřehu. Vyhrává ten nejbystřejší hráč, který zesplavní co nejdelší řeku a zachrání nejvíce zvířat. Aby hra nebyla úplně jednoduchá, kartičky řeky jsou otočeny řekou dolů, takže tvar řeky při hře nevidíte. Zároveň se řeka kroutí všemi směry. Najít tak dílek, který pasuje už k zesplavněné řece, není vždy úplně snadné.

Jak už to tak u her bývá, odvážnému štěstí přeje. Ve hře Cáklé safari přeje štěstí pozorným a rychlým hráčům, kteří umí dobře kombinovat. Hra je určena pro 2 - 5 hráčů od 6 let. Protože hru hrají malí i velcí hráči, má několik variant a pravidel.

Za sebe mohu Cáklé safari od Tlama games doporučit všem hráčům, kteří se rádi baví. Jak je svižný děj, je svižná i příprava a úklid hry. A toho si sama hodně cením.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz