Hlavní obsah

Duhové kamínky rozvíjí dětské dovednosti a zároveň zabaví i dospělé

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Zkoušeli jste někdy postavit kamennou sochu a nikdy vám to nešlo? Díky duhovým kamínkům můžete trénovat a rozvíjet své schopnosti. Byť jsou kamínky určené primárně pro děti, zabaví i dospělé.

Článek

Duhové kamínky mají mnoho skvělých vlastností. Jsou krásně barevné, mají různé velikosti, a navíc jsou příjemné na omak. Nejsou pravými kamínky, jsou vyrobené z plastu. Nemusíte se proto bát, že byste při hraní něco poškodili nebo odřeli. Kamínky jsou malé i velké a různě vypouklé, takže se tvarově od pravých kamenů moc neliší.

Duhové kamínky rozvíjí jemnou motoriku, kreativitu i matematické dovednosti, například počítání, řazení či třídění. Z kamínků můžete stavět konstrukce a tvořit obrazce podle vlastní fantazie, nebo podle obrázků, kterých je ve hře hned několik. S duhovými kamínky můžete i soutěžit. Nabízí se soutěže o nejvyšší stavbu, kdo postaví stavbu s největším počtem kamenů a mnoho dalších.

Duhových kamínků je v setu 36. Mají 6 velikostí a 6 barev. Duhové kamínky jsou vhodné pro děti od tří let. Duhové kamínky nejsou běžnou hrou, proto je s nejvyšší pravděpodobností v kamenném obchodě nekoupíte. Já jsem je pořídila v e-shopu Kid Town, který se specializuje na rozvojové hry pro děti.

Za sebe musím říct, že duhové kamínky jsou jednoduchou zábavnou hrou, která baví malé i velké. Dítka si mohou s kamínky hrát sama, ale velký benefit vidím v možnosti společného hraní a soutěžení. Pokud patříte mezi dospělé, kteří dítka při hraní Člověče, nezlob se! neradi vyhazují, soutěžení s duhovými kamínky vaše dítka naučí prohru přijmout a zároveň předejdete dětskému rozčilování.

Velkým plus duhových kamínků je i to, že jsou stále připravené ke hře. Stačí je vysypat z krabičky a může se jít hrát. I úklid je snadný a rychlý. A pokud nějaký kamínek při úklidu přehlédnete, je vysoká pravděpodobnost, že když na něj šlápnete, nic se vám nestane. Za mne mají duhové kamínky samé klady. Jen se hůře shánějí. Takže pokud se vám kamínky líbí, než obcházet obchody doporučuji vám zavítat do e-shopu Kid town, kde mají duhové kamínky skladem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz