Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vlastní čas je ten nejkrásnější dárek, jaký můžeme darovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Štědrý den je za rohem a stále mnoho z nás řeší, co daruje svým blízkým a lidem, které máme rádi. Nevíme, co vybrat. Řešíme, jak jsou dárky drahé. Přitom je tak snadné darovat něco, co naše blízké potěší.

Článek

Čas, nedostatková komodita, kterou přeměňujeme na peníze. Na peníze, za které si postupem času koupíme méně a méně. Čas také může být dar pro naše blízké. Dar, který nemusí být vůbec drahý, a přitom blízké potěší.

Myslím si, že v dnešní době je čas ten správný dar, který blízkým můžeme věnovat. A je jedno, jak přesně darovaný čas strávíme. Může to být na procházkách v parku, může to být pomoc. Může to být také cesta za zážitkem, který potěší všechny zúčastněné. Vždyť co se vyrovná času strávenému s těmi, na které nemáme tolik času, který by si zasloužili?

Darovaný čas může mít opravdu mnoho podob. Můžete vymyslet činnosti, které pro své blízké vykonáte. Můžete vybrat místa, na která s vašimi blízkými vyrazíte. Můžete napsat seznam her, které si s blízkými zahrajete.

Kreativitě se meze nekladou. Je jen na vás, jak společně strávený čas využijete. S babičkou a s dědečkem se můžete věnovat čtení či poslouchání příběhů. S partnerem či partnerkou můžete vyrazit na romantickou procházku, večeři nebo si můžete naplánovat romantický víkend. S celou rodinou pak můžete vyrazit na procházku, za zábavou nebo si můžete zahrát společenskou hru.

Čas je komodita, kterou nemusíme měnit na peníze. Na ty peníze, u kterých si mnozí nás často stěžují, že jich mají málo a to, co by chtěli, je drahé. Tak proč nevezmeme čas a nedarujeme ho blízkým? Proč nepotěšíme své blízké tím, co jim udělá větší radost než věc, kterou brzy hodí do skříně?

Je jen na nás, co blízkým darujeme. Je rozhodnutí každého z nás, co blízkým pořídí. Nevím, jak vy, ale sama raději přijímám dárky od srdce než za spoustu peněz. Věci za peníze si mohu sama koupit, ale čas strávený s těmi, se kterými ho trávit chci, ten si za peníze nekoupím.

Tipy, kam přes Vánoce vyrazit nejen s dětmi za zážitky najdete v článku https://medium.seznam.cz/clanek/jana-beranova-tipy-kam-pres-vanoce-vyrazit-s-detmi-za-zazitky-35854.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz