Hlavní obsah
Hry

Zažít zlatou horečku na vlastní kůži může každý, kdo má rád společenské hry

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Zlatá horečka, období hledání zlata a rozvoj do té doby nehostinných míst. Divoký západ, krásná příroda a zajímavé osudy. To všechno můžete zažít na vlastní kůži díky společenské hře Zlatá řeka.

Článek

Zlatá řeka není obyčejná společenská hra. Zlatá řeka je svižná, krásně ilustrovaná hra plná zvratů. Když už si myslíte, že nemůžete prohrát, jste na mizině. Když si myslíte, že nevyhrajete, karta se obrátí a nakonec jste vítězem.

Hra Zlatá řeka vás vtáhne do děje. Krásně ilustrované karty, svižný děj a několik akčních karet udělají z předem jasně dané hry hru plnou zvratů a nových možností. Jak se se vším, co hra nabízí, poperete, je jen a jen na vás. A tak trošku i o akčních kartách, které, jak už to tak bývá, jednomu dají, druhému vezmou. Ale tak to má být.

Ve hře Zlatá řeka z dílny Loris Games se snažíte vydražit ta nejlepší naleziště zlata. Valouny tu létají vzduchem a vy se snažíte nabídnout víc, než protihráč. Zároveň se snažíte co nejvíce ušetřit, protože nalezišť zlata si můžete pořídit více. Spoléhat pouze na jednu kartu by se vám tak nemuselo vyplatit.

Než se dostanete k samotné těžbě zlata, musíte se vypořádat se starostou, někdy se starostou můžete i stát. Jak už to tak někdy bývá, bohatý má funkci. Ve hře Zlatá řeka platí, že nejbohatší obyvatel městečka je starostou. Ale jen do té doby, dokud je nejbohatší. Nejen zchudnutí, ale i akční karty mohou vaším starostováním zamávat.

Když se se vším poperete, je na čase začít těžit zlato. A vytěžit ho tolik, aby vám na konci hry zbylo nejvíce valounů. Vítězí totiž ten nejbohatší hráč.

Na hře kromě zajímavého děje oceňuji propracovanost provedení a nádherné balení, ve kterém se hra ukrývá. Hra Zlatá řeka z dílny Loris Games je i za rozumnou cenu, což určitě potěší nejednoho milovníka společenských her.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz