Hlavní obsah

Svět podle Riley Díl sedmý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Matějovcová

Psiradost

Jak by to vypadalo, kdyby náš svět byl jen pro pejsky.

Článek

Psí pohádka.
Pro Riley a děti.❤
Malá holčička ležela už v postýlce a po několika vstávání, nutně pít, jíst a čůrat zavolala maminku: ,,Mamí, nemůžu usnout, pojď mi říct pohádku."
Maminka si k ní lehla, pohladila vlásky. ,,Jakou by jsi chtěla?"
,,Tu o pejscích."
,, Dobře, tak pěkně poslouchej, ale bude jen jedna."
Kdyby svět byl jen pro pejsky, museli by pejsci mít profese jako lidi, každý pejsek by měl zaměstnání, které se nejvíc hodí pro jeho charakter. Tak třeba pudlové by určitě pracovali na dráze jako výpravčí, měli by krásné modré uniformy, které by se hodili k jejich bambulkám na ocásku a červenou plácačkou by vypravovali vlaky. Žádný vlak by pod jejich vedením neměl zpoždění.
To taková border kolie, to by byla skvělá učitelka, všechna ta štěňata ve škole by schromáždila do chumlu a učila je, jak mají chodit pěkně ve dvoustupu. Kdyby štěňata dělala velký rachot, ňafla by na ně : ,,Tady, bude klid, štěňata jedna nevycválaná!"
Ovčák by byl ředitelem továrny na granulky a na nose by měl nasazené brýle, namyšleně by nosil krásné inkoustové pero v kapse u saka. Řídil by všechny a všechno a navíc by hlídal, aby se neztratila ani jedna granulka, aby je nikdo neslupl.
Chrti, to by byli baletky v Národním divadle, svou lehkostí, pružností a elegancí by udivovali všechny diváky v hledišti při Labutím jezeře, sukýnky by měli načechrané a jejich špičky paciček by se sotva dotýkaly pódia. Za bouřlivého potlesku by jim obdivovatelé místo květin nosili věnce z buřtů.
,,A co labradoři?" Zeptala se holčička.
Labradoři by pracovali v domovech pro psí stařečky a stařenky, pro ty pejsky kteří ztratili domov. Svojí citlivostí, věrností a laskavostí by jim zpřijemňovali poslední roky jejich života. Hráli by s nimi mariáš, nebo by je houpali na zahradě v houpačce.
Dobrmani by byli vojáci a knírači policajti. Protože jsou takový disciplinovaný a přísní. Pořádek musí být.
,,A co Riley, čím by byla ona? „
Riley by byla komik, herečka nebo vypravěčka vtipů. Na Silvestra by si nasadila veselý klobouček a bavila by ostatni pejsky, televize by její Silvestrovský pořad vysílala v každé psí boudě.
,,Tak to by byl ten psí svět zajímavý, stejně jako ten náš, viď mami.“
,,Ano broučku a teď už spinkej, ať si ho ráno můžeš užít. Dobrou noc a krásné sny."❤

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz