Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nečekejte, až budou v důchodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Utrhla se lavina nenávisti vůči seniorům. Co s tím uděláme?

Článek

Netuším, kolik let je Liboru Šimkovi, autoru příspěvku „Čeští důchodci zamlada zničili českou ekonomiku“. Podstatné je, jakou reakci vyvolá v lidech, kteří nejsou ochotní zamyslet se nad obsahem podobných zpráv a konzumují šokující „pravdy“ bez podrobení obsahu jakékoliv kritice. Útočných článků proti seniorům jsem četla v poslední době bezpočet, tento je ale mimořádně zlý. Malou omluvou pro autora by bylo jedině to, že chce upoutat pozornost a získat dostatečný počet sledujících pro získání finančního bonusu z reklamy na portálu Seznam. To ho však neomlouvá a já doufám, že v budoucnu nebudou mít podobné příspěvky, zaměřené na velkou část naší společnosti, místo ve veřejném prostoru.

S popisovaným jednáním se možná autor u některých jedinců skutečně setkal, ale aplikovat je na celou seniorskou populaci je ubohé. Sobecké chování tito jedinci měli jistě už od mládí a nesou si ho s sebou i do důchodového věku. Teď budu trochu adresná vůči autorovi. Svůj kýbl nenávisti si příště vylejte někde jinde, ideálně za hranicemi Česka. A před odjezdem si nechte napsat antidepresiva, někteří senioři je v dnešní době potřebují právě kvůli lidem, jako jste vy. Vždy jsem pohrdala těmi, kteří si za své soupeře vybrali ty slabší, neschopné bránit se agresi. Pro ty si dovolím jedno doporučení. Nečekejte, až zestárnou vaši rodiče, učitelé, lékaři apod., řekněte jim už dnes pěkně od plic, že až budou v pokročilém věku, již neschopní vykonávat práci pro společnost, zapomenete na vše, co udělali pro mladší generace. A uvidíme, kdo se bude smát naposled.

Jana Ouředníčková

prezidentka spolku Senioři České republiky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám