Hlavní obsah

Rozhodnutí vlády změní důchodové spoření pro část střadatelů v bezcenný produkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna pravidel důchodového spoření je podraz na občany.

Článek

Spořit si na časy, kdy si už nebudu moct přivydělat ani občasnou brigádou považuji za odpovědné chování. Vždyť řada občanů, kteří již pobírají starobní důchod, tak ještě plnohodnotně pracuje, nebo alespoň formou brigády. Ostatně i ty nám nová pravidla u prací na dohodu vláda pěkně znepříjemnila. Za ještě horší považuji měnit podmínky pro již uzavřené smlouvy. Zajímalo by mě, co by na to řekl Ústavní soud. Pro seniory i občany v předdůchodovém věku se z tohoto finančního produktu stane nejhůře uložený kapitál. A od takové formy spoření na stáří to logicky odradí i ty, kteří mají ještě několik let do důchodu. Protože v průběhu 10 let minimální doby spoření do něj odejdou. Všichni, kterých se opatření dotkne, by měli mít právo ze stávajících smluv odstoupit bez jakýchkoliv sankcí a o další formě zhodnocení naspořených financí si rozhodnout dle vlastního uvážení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám