Hlavní obsah
Umění a zábava

Ordinace v růžové zahradě 2: Bibi a otázka otcovství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Clay Bansks, unsplash.com

Těhotenství

Bibi se rozhodla, že chce dítě. Většina žen k tomu shání partnera a budoucího manžela. Bibi už shánění mužů asi přestalo bavit. Tak se zaměřila především na možnost zplodit potomka.

Článek

Bibi chce dítě za každou cenu

Bibi učinila zásadní rozhodnutí. Chce dítě, přestává ji bavit seznamovat se cíleně s muži. Nicméně biologické hodiny jí tikají na poplach. Zvolí tedy možnost umělého oplodnění na klinice.

Nový muž Riki

Pár dní nato se Bibi seznámí s Rikim, se kterým si okamžitě padnou do oka a začnou spolu budovat vztah. Bibi o svém těhotenství mlčí, nicméně Riki na to stejně přijde. Riki je mladý atraktivní muž, který momentálně pracuje u hasičů. Budoucí život si představuje jako objevování nových míst na světě. Rád by hodně cestoval. Ale dítě mu do tohoto plánu vůbec nezapadá, přestože je mu s Bibi velmi dobře. Náhodně se Bibi s Rikim opět setká a chemie mezi nimi opět zapůsobí. Jakmile se ale hovor stočí na miminko, Riki se zalekne a odchází.

Bibi chybí otec dítěte

Bibi postupně zjišťuje, že by ráda chodila se svým partnerem, otcem svého dítěte na ultrazvuk či jiná důležitá vyšetření v těhotenství, podělila se s ním o první kopance do břicha a vlastně zjišťuje, že bez otce je to opravdu smutné. Zvlášť když si tento stav sama prosadila.

Bibi plánuje rozchod s Rikim

I když jí to s Rikim klape, Bibi má v plánu se s ním rozejít. Moc dobře ví, že miminko Riki nezvládne. Odejde do hasičárny, kde uslyší Rikiho, jak otcovství rozebírá s kolegou a přemýšlí nad tím, zda by zvládnul vztah s Bibi i s miminkem.

Patrik je otcem dítěte

Patrik je pravým otcem dítěte a jeho okolí, jeho maminka a její partner na něj naléhají, ať Bibi řekne tuto stěžejní informaci. To samé chce od něj i jeho nynější partnerka Johanka, přestože si může domyslet, jak ten vztah asi dopadne. Patrik se k tomu vůbec nemá. Nechce nikomu ublížit. Nakonec, když Patrik Bibi zachrání z průšvihu a pomůže jí s postýlkou a zasněně se zadívá na Bibin ultrazvuk, tak tuto důležitou informaci vypustí.

Jak to bude dál?

Myslím si, že nic nebrání tomu, aby se Bibi dala opět s Patrikem dohromady. Koneckonců v jedné fázi byli manželé a i když se nakonec rozvedli, vždycky se k sobě chovali s úctou a rozhodně mezi nimi nepanovala žádná nevraživost nebo zášť. Asi namítnete, že má přece vztah s Johankou. To ano, ale krev prostě není voda a pouto, které si žena dokáže vytvořit s mužem skrz dítě, nemá zkrátka konkurenci. Navíc příroda je nesmírně chytrá, takže zejména na začátku se miminko opravdu podobá velmi svému otci.

Nebo bude Riki o Bibi bojovat i když čeká miminko?

Další možností je, že Riki se pokusí být Bibi oporou, i když čeká miminko. Moc dobře ví, že Bibi je prima žena. Ale zase, bude mít šanci oproti skutečnému otci? Pokud Patrik a Bibi se rozhodnou být rodina, Riki i Johanka budou muset hledat štěstí jinde. Upřímně mě by se takovéto rozuzlení líbilo. A Darina by se konečně dočkala vnoučátka.

Těhotenství v životě ženy

Těhotenství v životě ženy je jedním z nejdůležitějších období jejího života. Ženy se začínají cítit jako „doopravdické“ ženy, které splní poslání šíření rodové linie. Některé prožívají těhotenství jako poklidné období, jiné jako období plné překvapení a výkyvů nálad a různých zdravotních potíží. Když jste těhotná, máte najednou pozornost okolí. Je to někdy moc krásné, jindy máte pocit, že je to vlastně dotěrné. Každá žena má v těhotenství velikou radost z vývoje toho, co nosí pod srdcem, nebo z toho zažívá neskutečný strach a obavy.

Ať tak či onak, každá chce mít u sebe v tomto období spřízněnou duši, ideálně nastávajícího otce dítěte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz