Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Čeští muži v sexu mnohdy selhávají, cizinci naopak táhnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cottonbro studio (Pexels)

Kde nemůže našinec, pomůže cizinec.

Češi jsou na tom co se týče sexuálního života nijak růžově. A tuzemské ženy si pak musejí svoje potřeby vynahrazovat v cizině. Proč?

Článek

Podle textu České průmyslové zdravotní pojišťovny za život průměrná česká žena vystřídá za život 6 partnerů a průměrný muž 9 partnerek. Tento údaj není datován, nicméně stejný zdroj uvádí, že promiskuitní jako národ rozhodně nejsme, dámy se stejného čísla drží už 10 let, zatímco pánové udávají dokonce číslo nižší.

Čerstvé údaje zveřejněné v rámci výzkumu společnosti Behavio jsou o něco optimističtější. Udávají, že muži mají za život 11 partnerek a ženy 9 partnerů. Současně ale výzkumníci dodávají úsměvný poznatek: Čísla budou zřejmě neodpovídající, muži mají totiž přirozené tendence tento údaj zveličovat, zatímco ženy spíše ubírají. Mimo to nás podle výzkumníků klame paměť.

Pokud muži počty sexuálních partnerek nadsazují, s kým tedy Češky dovádějí? Nabízí se odpověď, že jejich muži doma to rozhodně nejsou. Nejedna dáma se rozhodla svůj sexuální apetit ukojit raději v cizině. Co je příčinou toho, že se českým pánům tvorstva příliš nechce dávat průchod vášni? Vysvětlení se nabízí logické, svou roli zde totiž sehrává hned několik faktorů.

Mezi českými muži slábne chuť na sex

Už v roce 2004 se ukázalo, že s tím, jak se úměrně prodlužuje pracovní doba, jsme jednoduše mnohem více unavení a na sex tak nemáme chuť. Češi stráví v zaměstnání obvykle 40,4 hodiny týdně. V počtu odpracovaných hodin se řadí na páté místo v EU, má po ruce přesnou informaci Český statistický úřad.

Tuzemští muži také ztrácejí chuť na sex kvůli nadužívání alkoholu. Ten sice povzbuzuje, při delším požívání však snižuje naopak sexuální výkonnost i plodnost. Žebříček nejlepších konzumentů, kterému bez ohledu na dataci výzkumu v tomto případě suverénně vévodíme každý rok, tak nepřináší nic pozitivního. Konkrétně aktuální statistická data pro rok 2022 ale říkají, že spotřeba alkoholu v ČR dlouhodobě odpovídá 10 litrům čistého alkoholu na osobu.

Navíc máme problémy i s jinými druhy závislostí. V České republice denně kouří přibližně 20 % populace starší 15 let, tedy přibližně 2 miliony lidí, uvádí server drogy-info.cz, který spravuje Národní monitorovací středisko pro drogy a závislosti.

Kouření se přitom na destrukci sexuálního života podílí ve dvou rovinách: Jednak zvyšuje po stránce biologické riziko rozvoje erektilní dysfunkce, ale také devastujícím způsobem působí na libido. Laicky řečeno: Na sex nemáme chuť a pokud jej provozovat náhodou chceme, jednoduše to nejde.

Foto: Stas Svechnikov (Unsplash)

Žena sní o muži, který to bude umět v posteli.

Mimo to se řadí k dalším zásadním faktorům, které ruinují sexuální život v Česku, též obezita. Tou trpí podle dat Českého statistického úřadu z roku 2019 už pětina obyvatelstva. Pouze necelé dvě třetiny populace se věnují nějaké fyzické aktivitě. Sex zřejmě do množiny dotazovaných pohybových aktivit zahrnut nebyl, jinak by mohla být výsledná čísla ještě více tristní.

České ženy si užívají s cizinci

Není se tak příliš co divit, že čeští muži na tom s milostným životem nejsou nijak skvěle a dámy si to musejí vynahrazovat jinde.

Ze zkušeností těch, které s cizincem nějakou tu rušnou noc prožily, vyplývají zásadní pozitiva: Na rozdíl od mužů doma jsou cizinci mnohem vášnivější. Především jižní národy charakterizuje přirozený temperament. Což se promítá i do ložnice. Mimo to je mužům mimo domov vlastní vynalézavost ve svádění a pak také pozornost, galantnost.

Ostatně Češky si milence jezdí hledat do různých zahraničních zemí. Jejich pozornosti tak neušli například nezkrotní Rumuni. Právě Rumunsko si získává stále více pozornosti coby originální prázdninová destinace. A proč se tak nevrátit i se zážitky trochu jiného ražení, než je zrovna překrásná příroda?

Ostatně právě v této zemi se téměř nesouloží doma. Je tak možné, že se švarným jinochem si vyzkoušíte sex v přírodě. Zažít třeba romantiku na pláži si alespoň jednou za život přeje určitě prakticky každá žena.

Fenomén sexuální turistiky je hitem i v Česku

Když už jsme u té pláže, typickým symbolem sexuální turistiky je Egypt. Místní pánové přesně ví, na jakou pověstnou struhu zahrát a Češky ochotně podléhají. Egyptští muži jsou okouzlující a rádi se baví. Na rozdíl od mužů českých to ale zvládají bez alkoholu. Pozor, mylná by byla představa o nevinných slečnách svedených vypočítavým beach boyem.

Některé dámy jsou okouzlené zážitky všeho druhu a jednoduše si nenechají utéct příležitost, která s největší pravděpodobností přijde. Jiné navíc exotické milence přímo vyhledávají a rozhodně jsou si vědomy dvou základních pravidel: Nikdy se nezamilovat a pamatovat si, že pro okouzlujícího opáleného mládence můžete být jen lacinou vstupenkou do Evropy, případně se na vás snaží jen vydělat na věno potřebné ke sňatku s místní dívkou.

Plážoví inženýři se vyskytují i v dalších oblíbených turistických lokacích, jako je Tunisko, Maroko či Turecko. A tento fenomén už dorazil také do Evropy. Cílem sexuálního turismu se tak ve velkém stává i nám nejbližší Chorvatsko.

Pokud si chce žena dopřát opravdu netradiční zážitek, tak v Keni a dalších afrických zemích je mužů dokonce nadbytek. Tamní kulturní zvyklosti navíc preferují vztahový model mladá dívka a minimálně o deset let starší muž. Sorta dvacetiletých mladíků je tam tak poněkud „nevyužitá“, což je z pohledu zájemkyň o sexuální povyražení ideální.

S cizincem to doma klape po všech stránkách

Pokud navíc žena touží spíše po trvalém vztahu, rozhodně se nevystavuje riziku, že narazí pouze na exotického Adonise, který jí zlomí srdce. Řada dam u cizinců úspěšně zakotvila natrvalo. A pochvalují si je ve srovnání s českými protějšky i v řadě dalších aspektů života.

Cizinci jsou mnohem galantnější, samozřejmostí je pro ně o sebe dbát a také se staví pozitivně k rovnoprávnému rozdělení rolí v domácnosti. Zejména západní země jsou v tomto směru už mnohem dále a muži jsou zvyklí se přirozeně podílet na chodu rodiny včetně péče o děti.

Právě pozornost bývá pro něžné pohlaví nejsilnějším afrodisiakem. Například v Kanadě jsou muži jednoduše od raného věku vychovaní k tomu, aby si svých poloviček vážili. Zdejší muži jsou také romantičtí a citliví.

Asi se tak nemůžeme příliš podivovat nad tím, že gauč a pivo v doprovodu televizního přenosu nepůsobí na Češky příliš vzrušujícím dojmem a raději si hledají muže, kteří se jim věnují.

Čeští pánové by se tak s definitivní platností měli osvobodit od představy, že správný chlap má pomyslně zapáchat i z fotografie, košilaté sexuální narážky jsou zábavné a žena je tou, kdo doma oddaně „kmitá“, zatímco pán tvorstva potřebuje odpočívat.

Zdroje

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz