Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Na swingers party nezažijeme jen sex, ale čeká nás vzrušení a noví přátelé

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mahrael Boutros (pexels)

Ženy v posteli.

Každý někde slyšel o swingers párty a má představu o tom, co to zhruba znamená. Po přečtení tohoto článku zjistíte, že zde nejde o hříšný a zakázaný sex mezi mnoha lidmi. Opak je pravdou.

Článek

Po zadání slov „swingers party“, najdete na Googlu jako jeden z prvních odkazů wikipedii, která říká „Swingers klub je klub, kde se scházejí swingeři. Výraz swinger je odvozen od anglického slova to swing. Swinging je termín, který se stal populární ve druhé polovině 20. století pro lidi, kteří prožívají svou sexualitu svobodně s různými partnery, mimo konvenční morální představy a společenská tabu“, ve výsledku tedy říká, že swingers party je prostor, kde mnoho lidí prožívá sex s mnoha lidmi. Což je první a největší chyba, kterou si většina lidí myslí.

Nekonvenčnost a odklon od tradičního pojetí sexuality swinging rozhodně znamená, nicméně v trošku jiném úhlu pohledu. Nejprve se ale musíme seznámit s prostředím, jak swingers klub vypadá. Představa pokoje, kde je více páru, kteří vedle sebe a spolu mají sex, je také mylná. Většinou se jedná o příjemná místa, kde pokud nechcete, nemusíte vůbec mít sex, a dokonce se ani nemusíte potkat s někým, kdo ho zrovna má. Je to příležitost, kdy pokud by přišla nálada na radovánky s partnerem a zároveň vás láká sex na veřejnosti, tady je to bezpečné prostředí, kdy nevzniknou traumata nepříjemnou reakcí okolí na vás a zároveň můžete prožít vzrušení, že je šance, že vás někdo načape.

Pravidla swingers party

1. Dobrovolnost

Nejdůležitějším pravidlem je, že nikdo nesmí být do ničeho nucen. Začíná to již když se páry rozhodnou jít na swingers. Vždy je podnět z jedné strany a druhá musí mít šanci odmítnout a nebýt do ničeho tlačená. Během samotné party se dobrovolnost projeví mezi ostatními členy. Někdo preferuje kontakt jen s partnerem, a to ostatní respektují. Swingers je hodně o komunikaci a rozumnosti lidí.

2. Zletilost

Sex je sice dle legislativy povolen od 15 let, ale stejně jako porno, je i swingers vhodný pouze pro vyzrálé osobnosti, a proto je stanovena věková hranice na 18 let.

3. Muži v páru

Aby se předešlo nepříjemným situacím, je pravidlo, kdy samotný muž nemůže jít sám na swingers party. U žen toto pravidlo neplatí, nicméně málokterá žena alespoň napoprvé sebere odvahu, aby vyrazila za tímto dobrodružstvím sama.

4. 100% zdravotní stav

Aby mohly swingers party fungovat jako bezpečné místo testování hranic, musejí být bezpečné, a proto jsou budoucí účastníci prověřováni. Každý klub v tomto ohledu může mít vlastní způsoby, v praxi to ale může představovat ukázku čistých zdravotních testů na pohlavní nemoci nebo čestné prohlášení pod pohrůžkou trestu při uvedení nepravdy.

K čemu je swingers party dobra?

Na tuto otázku existuje mnoho odpovědí. Může prohloubit vztah mezi partnery. Ukojí bezpečnou formou touhu poznat blíže více lidí. Ale jednou z hlubších výhod swingers je, že zde poznáte lidi podobného smýšlení, které je v běžném životě obtížné poznat. Vznikají tak nová přátelství. Představte si, že vás část života sžírá pocit, že jste jiní a to, o vás láká společnost neschvaluje, a proto se cítíte méněcenní. A tady na swingers poznáte člověka, který se cítil podobně. Výměna názorů a probírání života s člověkem, který vás chápe je k nezaplacení.

Představa je vždy horší než realita. U swingers to platí mnohonásobně. Sice zde může mít více lidí hromadný sex, o tom žádná, ale také je to řízené pravidly, které zajistí zdravotní i psychické bezpečí. Dobré je zmínit, že vstup do swingers klubů je za poplatek a před návštěvou se s jeho interiérem můžete seznámit přes jejich webové stránky. Zároveň, pokud jste na kostýmy, v některých klubech se vyžaduje dress code. Jak jste na tom vy? Nalákal vás článek, nebo jste již swingers party zažili?

Zdroje:

1) First time at a swingers club: what couples should know

2) Swingers kluby jsou bezpečnější, než jak si je lidé představují. Jak to chodí uvnitř?

3) Swingers party: pravidla, průběh a jak to vypadá

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz