Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nenechme dezoláty dělat z vlády hnůj, policie musí rázně zakročit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cindy Bartillon (Pexels)

Nejeden facepalm padl při pohledu na video

Další akce proruké scény vyvolává vážné obavy o bezpečnost české společnosti, dezoláti házeli hnůj z půjčeného vozíku před Úřadem vlády. Policie však tuto akci neodhalila a je jen otázkou času, kdy ve svých teroristických metodách zajdou dále.

Článek

V pondělí 15. ledna 2024 došlo v Praze k akci, která vyvolává vážné obavy o bezpečnost české společnosti. Členové proruské scény házely hnůj z půjčeného vozíku před Úřadem vlády. Policie tuto akci neodhalila a je jen otázkou času, kdy ve svých teroristických metodách zajdou dále.

Akce byla provedena skupinou dvou mužů, z nichž jeden měl na sobě čepici v ruských barvách, kteří si vypůjčili auto s vozíkem a z něj házeli hnůj na budovu úřadu vlády. Akce byla natočena na video, které se následně objevilo na sociálních sítích.

Muži na videu prohlásili, že mají podporu všech zemědělců a Agrární komory České republiky, ta se ovšem od akce distancovala a uvedla, že s ní nemá nic společného a že akce proběhla bez jejího vědomí i podpory.

Akce proruské scény je další ukázkou toho, že se v české společnosti šíří extremismus a radikalismus skrývaný za zájmy širší skupiny obyvatelstva. Je důležité, aby policie proti těmto skupinám zakročovala a bránila tak bezpečnosti společnosti před ohrožením další gradací kroků příznivců prezidenta Putina.

Policie musí být aktivní

Policie by měla být vůči alt-right radikálům akčnější. Měla by se zaměřit na jejich sledování a rozkrytí jejich sítí. Je důležité, aby policie nepodceňovala nebezpečí, které tyto skupiny představují. Pokud policie nezakročí, může to vést k dalším násilným akcím, které by mohly ohrozit bezpečnost české společnosti.

Je třeba si uvědomit, že v minulosti již došlo k násilným akcím, které byly provedeny pravicovými extremisty. V roce 2016 došlo v Praze k útoku provedeného hnutím Martina Konvičky, při kterém se zahraniční turisté vrhali ze strachu na zem. Strach ve společnosti se pokusil vyvolat i Petr Mach (politický přeběhlík, který se posunul od ODS přes Svobodné a Trikoloro do SPD).

Policie musí poučit se z těchto událostí a být připravena zasáhnout v případě, že by se alt-right radikálové pokusili o další násilnou akci.

Zdroje

1) Konvičkův džihád na Staroměstském náměstí

2) Petr Mach zfingoval útok na sebe

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz